LG обяви телевизор с интернет достъп

Южнокорейската компания LG обяви серия от телевизори, които могат да приемат видео директно от интернет, без използване на други устройства, в допълнение към възможностите си за сателитен и кабелен сигнал.
Новите LCD и плазмени телевизори ще се наричат Broadband HDTV (широколентов HDTV) и ще струват с около 300 долара повече от аналогичните модели без интернет достъп, според публикация в CNET News.
Гледането на уеб видео на телевизора обикновено изисква допълнително устройство от рода на геймърска конзола, DVD плейър или т.нар. “set-top box”. LG предлага директен достъп до интернет от телевизора.
Потребителите на широколентовия HDTV обаче няма да могат да сърфират на воля из уеб. За тях ще бъдат достъпни само определени видео услуги, една от които е Netflix с база от 12 000 филма и телевизионни предавания.
Революцията с широколентовите HDTV няма да се случи скоро, коментират от Netflix. Хората обикновено запазват своите телевизори в продължение на десет и повече години, така че ще е необходимо време широколентовите ТВ да навлязат в домовете.
За повечето хора покупката на видео конзола или Blu-ray плейър с интернет възможности ще е по-приемлимо решение в краткосрочен план.
Освен LG, очаква се Samsung и Panasonic също да обявят телевизори с интернет достъп, вероятно още тази седмица на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

Коментар