“Ловци на духове” в нова видео игра

Съвсем ново приключение, вдъхновено от хитовия филмов франчайз „Ловци на духове”, ще се появи по рафтовете на магазините през юни в целия свят. Видео играта е създадена от Дан Акройд и Харолд Реймис по повод 25-та годишнината от излизането на „Ловци на духове” на екран.
Издателят Atari, в сътрудничество със Sony Pictures Consumer Products и продукционните студия Terminal Reality и RedFly, отваря нова страница в историята на сагата Ghostbusters, като я пренася за напреднали гейминг платформи.
Сюжетът на Ghostbusters: The Video Game е разработен от сценаристите на филма Ghostbusters – кинозвездите Харолд Реймис и Дан Акройд. В играта си дават среща много от членовете на екипа, заснел филмите, за да бъде пресъздадена уникалната смесица от хумор и страх, превърнала „Ловци на духове” в сензация на поп културата.
Премиерата на играта на 16 юни 2009 съвпада със световния дебют на оригиналния филм на Blu-ray диск.
Освен Акройд и Реймис, оригиналните ловци на духове Бил Мъри и Ърни Хъдсън също са дали гласовете си на своите аналози в играта.
Действието се развива две години след събитията в Ghostbusters II. Манхатън отново е нападнат от призраци и свръхестествени сили. Играчът е новото попълнение към оригиналния екип, който ще тества разнообразни специални съоръжения и екипировка, както и ще проследява, предизвиква и улавя широк спектър от привидения в забавни и страховити битки, за да спаси Ню Йорк Сити от последното паранормално нашествие.
Atari ще издаде играта за PlayStation 3, PlayStation 2, Xbox 360, PC, Wii и Nintendo DS.
Ghostbusters и Ghostbusters II са донесли на създателите си приходи от над 500 милиона долара.

Коментар