AMD с нов процесор за вградени системи

AMD обяви нов графичен процесор за вграждане, който поддържа едновременно до 4 екрана. Дискретният AMD Radeon E6460 допълва обявения по-рано AMD Radeon E6760 и има над два пъти по-висока 3D производителност от ATI Radeon E24001.

Новият продукт е предназначен за вградени решения от стартов клас като казино-игри, цифров подпис и автоматично управление. AMD Radeon E6460 ще осигури дълголетие, компактност и лесна инсталация, изисквани от проектантите на вградени системи, благодарение на планирани наличности в продължение на пет години и графична памет в пакета.

Radeon E6460 е съвместим като монтаж с по-мощния графичен процесор за вграждане AMD E6760, като предлага скалируема графика и мултимедийна производителност в едноплатков дизайн.

Решението използва съвременен 3D графичен енджин и програмируема шейдърна архитектура с поддръжка на Microsoft DirectX 11 технология, както и трето поколение унифициран видео декодер (UVD) за декодиране на H.264, VC-1, MPEG4 и MPEG2 компресирани видео-потоци.

Кадровият буфер 512 MB GDDR5 в самия продукт осигурява висока пропускателна способност на паметта, съчетано с по-компактни размери на решението и по-лесно проектиране и поддръжка на системите, в които ще се вгражда.

Новото графично решение на AMD позволява на проектантите да изграждат ценово-ориентирани завършени продукти. Използва се един дизайн за множество приложения: BGA пакетът на AMD Radeon E6460 GPU е подмножество на по-високо производителното решение AMD Radeon E6760 GPU, като по този начин проектантите могат да разработват една система и за двете GPU.

Осигурена е също многодисплейна поддръжка с технологията AMD Eyefinity: AMD Radeon E6460 поддържа до 4 независими дисплея, HDMI 1.4 стерео видео и DisplayPort 1.2 за по-високи скорости на връзката и опростено свързване на дисплеите.

Процесорът може да работи в двойка с избрани модели AMD APU, за да предложи допълнителни графични възможности и паралелна изчислителна мощност.

AMD Radeon E6460 GPU идва с планирано време на предлагане на пазара от 5 години и осигурена техническа поддръжка от посветен екип от инженери, уточниха от компанията.

Коментар