Милиони американци ползват dial-up

Около 3,5 милиона абонати на американския оператор AOL разчитат на остарялата технология за комутируем достъп до интернет, сочи статистика на сайта SplatF.com. 


Dial-up достъпът все още е актуален за милиони американци, живеещи в отдалечени селски райони
 
Броят на diap-up потребителите е намалял с 600 хиляди за една година, а през третото тримесечие на 2006-та подобен достъп са използвали 15 милиона абонати на AOL.
 
Повечето от сегашните dial-up потребители живеят в отдалечени селски райони. Възможно е много от тях да не знаят, че плащат за комутиреум достъп, или пък просто да им харесва звукът на модема при установяване на връзка към мрежата.
 
Любопитен факт също така е, че въпреки намаляващия като цяло брой на dial-up потребителите, нови 200 000 души са се абонирали за ретро услугата през последната година.
 
Всеки абонат на комутируем достъп плаща средно на месец по 17,5 долара, или само с $0,5 по-малко отпреди десет години, показва статистиката.
 

по темата: „Милиони американци ползват dial-up”

добавете коментар...

  1. МайТака

    Май даже в града, в локалния пазар (Бел-чето) е безплатно. Плаща се такса подръжка, независеща от разговорите. Там се регистрират интернет доставчиците и си бичат с продажбичките…

  2. t0m3kk

    Веднага се сещам за VoIP услугите, Skype и какво ли още не… Та честно казано освен ако не са в някое село дет са 6 човека на кръст и няма кой да се изръси, за да им изгради нова мрежа няма как да ги разбера…

  3. анонимно

    Много странно! Преди 10-на години имаше масови обяви за безплатен dial-up достъп до интернет (а не за $17.5). Дори и в България се появи преди няколко години фирма, която предоставяше такъв, но едва ли някой го е ползвал, защото телефонните разговори са мноооого скъпи.
    Може би и това е причината – цените за телефон са много скъпи тук, докато в някои части на САЩ може дори да са дори почти без пари.

Коментар