HP Pavilion g – семпли, но уникални

HP представи потребителски преносими компютри Pavilion с нов дизайн и подобрени функции. Обновените лаптопи отразяват дизайнерска концепция HP Mosaic, която гарантира, че всеки ноутбук на HP, макар и уникален поотделно, следва един общ дизайн.

Подходът Mosaic е продължение на философията в дизайна MUSE (материали, използваемост, сетивна привлекателност и изживяване), въведена през май 2010 г.Mosaic съчетава многобройните елементи на MUSE, в т.ч. наситени цветове, висококачествени материали и целесъобразни форми, за да се създаде един цялостен стил, обхващащ пълното портфолио от потребителски преносими компютри.

Подобно на мозаечна творба, всяка серия преносими компютри на HP представлява малка част от платното, която, съчетана с останалите, се превръща в цялостно изображение на семейството продукти на HP.

Обновените HP Pavilion g6 и g7 включват извити, скосени ръбове с прецизни елементи. g-серията, която се предлага в искрящо черно, зимно синьо и рубинено червено, се отличава с удобство и стил, както и с редица деликатни детайли, открояващи продуктите. Ергономичната клавиатура тип „остров“, цифровата клавиатура и текстурираният тъчпад с извита форма определят отличителния вид на серията.

HP g6 и g7 идват с редица функционални екстри, вградена HP уебкамера, Dolby Advanced Audio и високоговорители Altec Lansing, както и USB 3.0 за по-бързо прехвърляне на файлове.

Аудио-функциите на g-серията са подобрени, както от гледна точка на дизайна, така и на функционалността. Хромираната ивица по краищата на високоговорителите е визуално изражение на звука, а откритата лента на високоговорителите осигурява по-добро звучене.

Преносимите компютри HP с обновен дизайн тип Mosaic се очакват на пазара от 8 април. Pavilion g6 и g7 ще се предлагат на начална цена от 799 лв. с ДДС.

Коментар