Ubuntu работи комфортно с Android

Напредва проектът по създаване на Ubuntu за Android. Двете операционни системи стъпват на едно и също ядро и могат да работят успешно в паралел, става ясно от видео демонстрация, разпространена от Canonical – разработчик на Ubuntu.

Версията на Ubuntu за мобилни Android устройства е способна да превърне смартфона в пълноценен компютър, когато бъде включен към голям монитор.

На видео в YouTube се вижда как Ричард Колинз от Canonical работи на висока скорост с пакета офис приложения LibreOffice, използвайки Ubuntu за Android на смартфон Motorola Atrix 2.

Canonical демонстрира за първи път Ubuntu за Android по време на Световния мобилен конгрес в Барселона. На мобилното устройство се зарежда пълнофункционална версия на Ubuntu, а с помощта на специална док станция смартфонът се свързва към монитор по HDMI и по безжичен път към клавиатура.

Коментари по темата: „Ubuntu работи комфортно с Android”

добавете коментар...

  1. Данаил

    Супер! Това ще е революция в ползването на компютър – да го има човек в джоба си, винаги готов за ползване, с пълните му възможности – без синхронизиране на настройки, без отдалечен достъп до облачни ресурси – просто всичко, което ти трябва, тук и сега! Убунту ще ме спечелят още веднъж, ако направят и това…

  2. И мен

    ако го направят, съм само на андроид и убунту

Коментар