HP добавя мултитъч в тънките си клиенти

HP добавя мултитъч възможности в тънките си клиенти чрез  вградената операционна система Windows Embedded Standard 7 Premium (WS7p). Новите решения са насочени към потребители, които искат да разширят употребата на мултитъч приложения, в т.ч. рекламни табла, терминали за търговия на дребно и банкови услуги на самообслужване.

Тънкият клиент HP t610 Flexible Thin Client ще бъде първият WS7P продукт с повишена сигурност за ограничаване на достъпа, разширени мултимедийни възможности и по-ефективно управление на мрежата, съобщиха от HP.

Добавянето на сензорни екрани, които могат да бъдат управлявани с помощта на тънки клиенти, отваря врати за редица нови категории устройства и бизнес възможности, използващи тънките клиенти.

Обезпечаване на мобилността на работната сила може да бъде постигнато с DirectAccess без необходимостта от VPN. Това, от своя страна, предоставя на отдалечените потребители сигурен достъп до фирмените ресурси. Бизнесът може по-лесно да персонализира и контролира политиките с WES-базираните тънки клиенти.

Освен това WS7P предоставя многоезични възможности, които позволяват на потребителите да избират предпочитания от тях език на дисплея, както и по-лесно да инсталират набор от различни езици, което е особено удобно за многоезични настолни компютри.

Тънките клиенти на HP с WS7P включват BranchCache за WAN оптимизация – функция, която спомага за по-бърза реакция на приложенията в мрежата и дава възможност на служителите в отделните офиси да имат същото потребителско преживяване, като тези в централния офис на компанията.

WS7P вече е налична и ще се предлага предварително инсталирана върху серията тънки клиенти HP t610 Flexible.

Коментар