Firefox заприличва все повече на Chrome

Два от трите най-популярни браузъра – Firefox и Chrome – започват да си приличат. Това е видно на екранна снимка с новия дизай на табовете в бъдеща версия на Firefox, публикуван в блога на разработчик.

Новият интерфейс на „лисицата” наподобява в голяма степен Chrome на Google. Двата браузъра си приличат и по честотата на излизана не нови версии, откакто Mozilla ускори графика на Firefox – актуална в момента е версия 13 (а при Chrome e 19).

Не е тайна също така, че Google е основният спонсор на проекта Firefox. Всичко това прави Firefox и Chrome не толкова конкуренти, колкото приятели. A Internet Explorer на Microsoft е притиснат и от двата.

Тестовата версия на бъдещия Firefox  е достъпна в момента само за опирационни системи Windows, за което разработчикът поднася извинение в блога си на потребителите на Mac OS X и Linux.

Коментари по темата: „Firefox заприличва все повече на Chrome”

добавете коментар...

  1. Firefox

    @Kombainer
    Знам, че е БАЗИРАН на Chromium, който е с отворен код, но какво от това? Това не означава, че кода е един и същ!Много неща се променят, добавят…

  2. Kombainer

    @Firefox :
    Chrome-a е базиран на open-source проекта Chromium. Ето binary-та (има много версии и ще ти зареди бавно):
    http://commondatastorage.googleapis.com/chromium-browser-snapshots/index.html

  3. Firefox

    Още малко да я пооправят към 2, 3 версии и май ще минавам към Firefox, за момента съм с Chrome, но ако Firefox ми предлага същото и e с отворен код много ясно кое ще избера!

Коментар