iPhone скъси дистанцията от Android

Apple скъси дистанцията между iPhone и Android устройствата на пазара за мобилни устройства в САЩ през второто тримесечие, приключило в края на май, спрямо първото.

 

По данни на comScore, платформата Android продължава да доминира с дял от 50,9% при мобилните абонати, бележейки ръст от 0,8% в периода февруари-май. В същото време делът на iPhone е нараснал с 1,7% и в момента възлиза на 31,9%.

На трето място са BlackBerry устройствата на RIM, които бележат отстъпление с 2% до 11,4%. Microsoft регистрира подобрение с 0,1% до 4% със своята Windows Phone, докато Symbian на Nokia продължава да губи позиции – делът й намалява с 0,4% до само 1,1% от мобилните абонати в САЩ.

При отделните производители начело е Samsung с дял от 25,7% (ръст от 0,1%). Делът на LG пада с 0,3% до 19,1%. Трета е Apple с 15%, бележейки ръст от 1,5%. Следват Motorola Mobility с 12% (спад с 0,8%) и HTC с 6,1% (влошаване с 0,2%).

Същевременно, Apple и Samsung воюват яростно в съда. Поредното заседание по делото е насрочено за края на юли.

Корейските смартфони са едни от най-популярните в САЩ и Apple всячески се опитва да отслаби своя конкурент. Наскоро съдът в Калифорния издаде временна забрана за продажбите на Galaxy Nexus, а Samsung обжалва решението.

по темата: „iPhone скъси дистанцията от Android”

добавете коментар...

  1. Eдин фен

    Aхахахахаха….. @мхм….. Който се съмнява в този сайт, изобщо да не го чете.

  2. мхм

    Пълни глупости! За да е вярно това Епъл трябва да продава по 2 милиона телефона на ден. Дайте такава информация ако можете!

Коментар