Foxconn ще произвежда телевизори в САЩ

Foxconn, най-големият контрактен производител на ИТ техника в света и основен партньор на Apple, планира да построи завод в САЩ. Не очаквайте обаче айфони „Made in USA”. По-скоро тайванската компания ще произвежда в САЩ телевизори, съобщи digitimes.com.

В момента Foxconn избира място за новия си завод измежду Детройт (Мичиган) и Лос Анджелис (Калифорния), твърдят източници от далекоизточната индустрия. Сегашните заводи на компанията са предимно в Китай, а отскоро и Бразилия стана желано място за тайванския ИТ гигант.

Неотдавна шефът на Foxconn Тери Гоу заяви, че компанията ще стартира програма за подготовка на инженери в САЩ, като за целта си партнира с Масачузетския технологичен институт. Foxconn планира да привлече американски инженери в разработката на нови продукти и технологични процеси в Тайван и Китай, където те ще могат да изучават паралелно китайски език.

Гоу е загрижен за производствената култура на американците. Чрез новата програма на компанията, младите иженери ще усвоят производствени навици, които ще са им от полза при завръщане в САЩ.

Коментари по темата: „Foxconn ще произвежда телевизори в САЩ”

добавете коментар...

  1. Мафиот

    А, бе човеко **** – Foxconn сглобява айфоните, а не прави частите за тях. И защо да е мафиот – хората просто изпълняват поръчките и го правят отлично. А тази ирония на Тери Гоу е напълно на място. САЩ вече не са производител на IT техника, а само поръчител

  2. ***

    „Производствена култура“ и Faxxon – не мерси. Apple може да пести милиони, като поръчва всички части на Apple да се правят при тези, но никой уважаващ себе си човек не би се учил от такива мафиото-производители. Какво ще преподават – „свършете си дневната надница работа и не задавайте никакви въпроси“ ли?

  3. :)

    От Foxconn вече опровергаха твърдението.

Коментар