Започна седмица по предприемачество

Започна световната седмица по предприемачество. У нас тя ще бъде  отбелязана с над 140 изяви в цялата страна. Символичен старт на инициативата даде заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова с открит урок на тема „Пътят на учебника”, в 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов”, София.


Седмицата на предприемачеството започна с открит урок на тема "Пътят на учебника" в 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов”, София 

Инициативата в България се организира под патронажа на президента Росен Плевнелиев. От 12 до 22 ноември ще бъдат проведени иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в повече от 100 учебни заведения, в които ще се включат над 5000 ученици.

Домакин и инициатор на дейностите в България е организацията за младежко предприемачество Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ). Инициативите ще се проведат по различни програми на ДАБ като „Бизнес етика”, „Икономика на успеха”, „Европа и аз” и др. Целта на проявите е да се насърчи предприемаческото мислене сред младите хора и да се създаде основа за изграждане на конкретни предприемачески умения сред учениците.

„В сравнение с миналата година, бележим 200% ръст на събитията в рамките на седмицата. Джуниър Ачийвмънт България успява да създаде среда за дискусия и работа в посока насърчаване предприемачеството сред младите хора”, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на ДАБ.

Коментар