HMZ-T2 – персонален 3D шлем от Sony

Sony представи персонален 3D шлем, който се ползва като видео очила за гледане на 2D и 3D съдържание с HD резолюция и виртуален 5,1-канален съраунд звук. Компанията позиционира HMZ-T2 като идеален за филми и игри.

Видео очилата са снабдени с бързо реагиращи органични светодиодни екрани (OLED) за всяко око,  извеждащи ярки изображения без преплитане (застъпване на изображението за дясното и лявото око). 45-градусовото зрително поле създава усещане за широкоекранен филм в киносалон.

HMZ-T2 притежава комплект откачащи се и регулируеми светозащитни капачета за по-голямо уединение и пълно потапяне в зрителното изживяване.

Персоналният 3D видео шлем е предназначен както за кино ентусиастите, така и за ревностните геймъри. Режимът 24p True Cinema извежда филмите точно според намеренията на режисьора за излъчване на голям екран – с 24 кадъра в секунда. Запалените геймъри могат да изберат режим Clear за бързи екшън-сцени без насичане.

Независимо от избрания режим, настройката Auto Colour Temperature постепенно понижава наситеността на нюансите в изображението от сини към червени, за да не се уморяват очите.

Шлемът HMZ-T2 вече е достъпен и на българския пазар на цена от 1999 лв.

Коментар