Телерик обяви „революционен” Icenium

Софтуерната компания Телерик пусна на пазара Icenium – интегрирана среда за платформено-независимо разработване на приложения за мобилни устройства.

Продуктът е „революционен”, твърдят от компанията. Icenium осигурява достъп до проектите от всяка точка през интернет и елиминира нуждата от управление на множество пакети за разработка на софтуер.

През първата седмица от официалното пускане на Icenium, той вече се използва от над 10 000 разработчици, съобщи Телерик. Продуктът е създаден и тестван в рамките на 18 месеца от международен екип от 40 разрабочици и специалисти на Телерик в 3 страни – България, САЩ и Германия.

Icenium комбинира локалното писане на софтуер с мощността и гъвкавостта на „облака”. Иновативният подход в него се явява алтернатива на IDE подхода на интегрираната среда за разработване. Управлението изцяло остава в „облака” и позволява на разработчиците да актуализират в реално време различни устройства и да създават софтуер на позната технология – HTML5, CSS или JavaScript – независимо от платформата.

Проучване сред първите потребители на Icenium показва, че новата технология се използва от разработчиците за създаване на приложения, насочени както към бизнес, така и към крайни потребители. Голям интерес към продукта има сред специалистите с над 10-годишен опит в разработване на уеб приложения, които имат само основни познания при писане на мобилни приложения.

Разработчиците вече не са ограничени само в една локация или една единствена платформа – те могат лесно да създават код както на Mac OS X, така и на Windows, предназначен за iOS или Android.

Новият продукт на Телерик комбинира инструменти за кодиране, симулации, отстраняване на грешки, въвеждане в устройства и платформи за публикуване на приложения, като използва базирани в „облака” услуги.

Телерик предоставя свободен достъп до Icenium до 1 май 2013 г. Разработчиците у нас ще могат да използват продукта на 18 ноември по време на Хакатон, посветен на мобилните технологии и приложения, част от конференцията ”Startup Conference 2012”. На 2 декември компанията ще проведе „Ден на Icenium” в своята Академия в София.

Коментари по темата: „Телерик обяви „революционен” Icenium”

добавете коментар...

  1. :P

    нека все пак не забравяме, че много велики хора са казали: "Добрите художници копират,а гениалните крадат". няма лошо да откраднеш идея, въпроса е как ще я доразвиеш и какво ще направиш от това. все пак да не забравяме и че загубения Windows който е толкова котиран е открадната и копирана идея

  2. :)

    Бат Илия, принципно си прав, така е. Но, запознай се с продукти като Reflector .NET и дори собствения им JustDecompile, и ще разбереш, че не е нужно и да знаят кой знае колко много 🙂
    Докато бях в Телерик, тва беше основен инструмент за работа … Винаги разработката започва с "Я вижте конкурентите как са го направили".
    Някой хора смятат, че в това няма нищо лошо. Лошото е като го изкопират и го преработят, да не си го разпознаят оригиналните автори. Да не говорим, че това не е подход, който води до иновации, а още по-малко до революционни продукти.

  3. Бат Илия

    А относно – "Но, за съжаление, все още целият бизнес е от бивши мутри и техните приятели, или синчетата на "бизнесмени" с неясен произход на парите." пак си прав по принцип, но не мисля, че те с техният акъл могат много да виреят в тази област. Те са си на това което знаят и знаят как да контролират – нелегалните или полулегалните от сорта на алкохол, наркотици, казина, проституция. После са хотели, магазини, плажни ивици, молове. Или да речем могат в областа на държавните поръчки за ИТ където сме видели как за стотици милони накрая излизат някакви некадърни програми и накрая чиновниците си скубят косите. Но не мисля, че биха пробвали в област за която не им стига акъла, т.е на свободният пазар.

  4. Бат Илия

    Към 🙂 . Виж може и да си прав за отделни случаи, но като цяло имат много криетивни идеи и са доста котирани на световно ниво. Доста пазар са завладели. Аз се изживявам за познавач в маркетинга, но за много от компонентите им за които смятах, че са пълна глупост сгреших.

  5. :)

    А, ето и потвърждение на думите ми:
    http://hardware.slashdot.org/story/12/11/14/1324251/fully-open-a13-olinuxino-single-board-linux-computer

    А, OLIMEX изглежда да са Българска фирма:
    http://who.godaddy.com/whois.aspx?domain=olimex.com&prog_id=GoDaddy

  6. :)

    Blah, точно тва имам предвид. Правило е, не е изключение.

  7. Blah

    Усмивка,

    "натегачи и гъзолизци биват повишавани" – то, това не е ли правило, вместо изключение? 🙂

  8. :)

    Хъмм,

    А, мен ме е яд, когато натегачи и гъзолизци биват повишавани, и им се дава да управляват цели екипи, и да дават посока в развитие на продукти, докато кадърни хора биват потискани, че и изритвани, щото не са в крак с партията. Както писах по-рано, доста време прекарах там, та знам в детайли за кво иде реч.

    Също така, смятам, че в България наистина имаме потенциал да правим изключителни продукти, и далеч не само в софтуерната индустрия.

    Но, за съжаление, все още целият бизнес е от бивши мутри и техните приятели, или синчетата на "бизнесмени" с неясен произход на парите.

  9. Хъмм

    Не знам дали съм се "****** в коментарите", но ме е яд като някой почва да умаловажа труда на останалите. Особено ако е труд на някой българин. Иначе си личи от далече, че статията е поръчкова.

  10. :)

    Виждам, че и от Телерик са се ****** в коментарите.

    Най-обикновените разбирачи, често се оказват значително по-обективни в оценките си. Човекът нищо лошо не е написал, просто е дал обективно мнение.

    Имах възможността да поработя доста годинки в Телерик, и много добре познавам великите гении зад този, че и зад други продукти…

  11. :)

    Точно това си е – най-обикновено IDE, с wrapper за Apache Cordova (познато преди като PhoneGap).

    Но, в статията определено ми харесва, че думата революционен сте сложили в кавички … определено няма общо с реалността. Некадърният им PR просто не спира 🙂

  12. Васко

    Те всички са такива, но това ми харесва много, защото е страшно опростено и има доста опцийки, от които мога да се възползвам … пък и цените за лиценза не са високи и всеки може да го има ! … браво на колегите !

  13. Хъмм

    А ти явно си "най-обикновен" български разбирач.

  14. Йордан Иванов

    Това явно си е "най- обикновено" IDE с wrapper за Apache Cordova.

Коментар