Microsoft внедри банков софтуер на Еxperian

Доставчикът на аналитични решения и маркетинг услуги Еxperian внедри софтуера Bank Wizard Global в разплащателните системи на Microsoft. Инсталацията ще позволи на ИТ корпорацията да валидира банковата информация и коректността на разплащанията в международната си търговска мрежа.

Съгласно новите правила за единна европейска платежна зона (SEPA), използването на международен номер на банкова сметка (IBAN) за уникална идентификация на банката и разплащателните сметки на бенефициентите скоро ще стане задължително за всички международни и вътрешни транзакции в евро. Големи корпорации като Microsoft проактивно имплементират решения и продукти, които да гарантират пълна съвместимост с новите изисквания.

Банковият софтуер Bank Wizard Global на Experian валидира банкови сметки за Microsoft на територията на 228 страни и и конвертира данните в необходимия формат за коректното извършване на всяка транзакция. Това гарантира плавно, навременно и успешно изпълнение на плащания при поддръжка на множество разплащателни механизми от различни банкови клонове и доставчици на услуги.

Софтуерът на Experian ще позволи на Microsoft да конфигурира правилно информацията за банковите сметки във формат по стандарта IBAN, като гарантира, че разплащанията в евро ще са напълно съвместими с новите изисквания далеч преди крайния срок за въвеждане на SEPA – февруари, 2014 г.

Коментар