БАИТ избра VMware за ИТ компания на 2012

Лидерът в софтуера за виртуализация и облачни инфраструктури VMware бе класиран на първо място в категорията “Компания на годината” в ежегодните награди на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за постижения през 2012. Церемонията се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Наградата се присъжда на VMware България за цялостно присъствие и развитие на компанията на българския пазар, като сред основните критерии за избора са успешно реализирани проекти, разработени продукти, увеличени продажби и брой клиенти, номинации и награди от други инициативи.

Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware в България и за регион ЕМЕА (Европа, Близък изток, Африка), коментира, че наградата е „признание за силното присъствие и ангажираност на VMware към развитието на българския ИКТ пазар”. Тя подчерта ролята на екипа от софтуерни инженери в София, които имат ключова роля в осъществяването на визията на компанията за ИТ инфраструктура от следващо поколение.

Софтуерните инженери във VMware България работят в областта на управлението на клауд среди и автоматизацията. В последните години софийският развоен център се утвърди и като активен партньор на различни държавни, неправителствени и образователни институции чрез организация на конференции, открити лекции, кариерни дни, консултации и стажантски програми.

Коментари по темата: „БАИТ избра VMware за ИТ компания на 2012”

добавете коментар...

  1. Драго

    заслужено, мисля

  2. Програмиста, бай Иван

    Няма как да го кажа по-ясно от MNSP. Мога само да допълня, че западните IT компании, които предлагат работа в България осигуряват работниците си на пълната им заплата и в държавата влизат съответните данъци и осигуровки. В доста български(не само IT) фирми е обичайна практика служителя да се води на минимална или малко над минималната заплата и да си получава останалите пари в пликче.
    Нека се абстрахираме от въпроса дали тези данъци са оправдани и какво получаваме ние в резултат на това, че си ги плащаме, това е друга дълга дискусия и не е по темата. Ако си представим за момент, че данъците ни наистина отиват по предназначение то фирмите, които не укриват данъци стимулират държавата много повече.

  3. MNSP

    Да допълня, че фирми като VMWARE се явяват директни вносители на валута в България, защото работят за външния пазар, т.е. парите които получават младежите там, идват от чужбина! За сравнение с хипермаркетите въобще не може да се говори – те вършат точно обратното, изсмукват БВП-то на България, като дори не продават и български стоки и в този смисъл са крайно вредни наистина

  4. MNSP

    Бай Василе,
    разбирам загрижеността ти и патриотизма, но в случая аналогиите които правиш не са верни. Въпросната компания е дала работа на български програмисти, не знам колко на брой, и им плаща добре, без да ощетява никой!!! Това трябва дебело да се подчертае. Тези хора работят и си харчат парите в България. Повечето от тях сигурно щяха да са в чужбина, ако нямаше работодатели като VMWARE тук. Това е истината.

  5. Програмиста, бай Васил

    Пак аз бай Васил,
    VMware – един сериозен инвеститор в България, който като всичките други, стотици ИТ "инвеститори" изнася мозъците на тази държава по интернет, реализира си печалбата някъде по света, а България потъва и потъва, всичко е толкова жалко. Това е в ИТ-то, същото е в суперите – 85% от стоките са западни, един БГ домат или картоф вече не може да си купиш, пак тези „инвеститори” си продават техните стоки, а БГ производителя бере маслини по Гърция и Испания.
    Но не вие VMware сте виновни и не към вас ми беше упрека, имаме си БГ поговорка – „Не е луд този който яде баницата, този който му я дава”. Упрека ми беше към БАИТ и към държавата, които стимулират и покровителстват това. Как смятате дали Германската или Американската асоциация по информационните технологии ще награди някоя друга компания, а не тяхна родна, дали във френски супермаркет може да си купиш БГ домат или картоф?
    Да, бавно и сигурно изчезват хората като мен, изчезват и лекарите, изчезват нормалните хора, изчезва всичко българско (доматите, картофите), накрая ще изчезне и тази държава.
    На мен специално ми е много жалко за всичко това, за нашата държава, за хубавата ни страна, която се разграбва, за хората ни, които се експлоатират и прогонват.
    Скъпи колеги, радвайте се на хубавите заплати, на адекватното заплащане, което получавате, на великолепните условия на труд, на непросташкото отношение на пазара на труда, което получавате само, че един ден това място няма да се нарича България, децата ви ще се скитат немили недраги някъде по света, а вие пак ще си работите за някой „инвеститор”, предлагаш „великолепните условия” на труд.

  6. студент от ФМИ

    Предлагам догодина БАИТ да избере за компания на годината ….. Apple, ще е още по престижно и ще покажем, че имаме напредък и се развиваме напред…… ха ахаха егати смешната и продажна държавица сме

  7. Програмиста, бай Иван

    Интересно ми е бай Васил дали наистина е толкова наивен или просто му е скучно и пише глупости…
    Мисля, че на всички ни е ясно, че заплащането, условията за труд и отношението в една българска и една чужда IT фирма не могат да бъдат сравнявани, главно защото българските мениджъри се опитват да плащат възможно най-малко и да изцедят служителя възможно най-много, за толкова им стига акъла. На фона на това просташко отношение, на пазара на работна ръка се появяват чуждестранни фирми, които предлагат адекватно заплащане, добре обзаведени офиси и перфектен мениджмънт. Интересно защо хората отиват да работят за тях, нали? Интересно и защо една от тези фирми става IT компания на годината? Може би защото са отворили трицифрено число работни места?
    Добре е, че хората като бай Васил постепенно, но сигурно изчезват.

  8. Жедайа

    бай василе ходи да праиш продукт като доиш крави ве, ко лупаш тук.

  9. SW Engineer

    Бай Василе, ти прочете ли статията да разбереш с какво се занимават наетите във vmware. Това е един сериозен инвеститор в България, който е осигурил работа на много хора

  10. Програмиста, бай Васил

    Компания на годината – VMware, явно българските компании са се свършили, и БАИТ (Българската (забележете Българската!) асоциация по информационните технологии) раздава награди на чужди фирми. Даже им раздава и чеково по 300 лв.  ха, смешна работа!
    Някой знае ли колко са си платили VMware на БАИТ за тази PR акция?
    Продажници! Ако сме държава и нация, всички Български ИТ фирми членове на БАИТ ще прекратят членството си в асоциацията или най-малкото ще искат ръководството да се смени.
    Горкия президент, въпреки че се е хванал да прави ИТ парк, не му разбира много главата и пак го забъркаха в скандал, нещо като речта му на нова година и щатската природа за фон, че то българската свърши.
    Да не забрави да даде половината парк на VMware с преференциални условия, че те са компания на годината и имат нужда от стимулиране, добре да си заработят печалбата с помощта на евтиния български труд и да си го изнесат по Интернет в чужбина и там да си реализират печалбите, а българските фирми, те …., абе да фалират, на кой му пука, от тях няма ни далавера, ни комисионни.
    За догодина да се готвят за компания на годината IBM, но да си подготвят повечко финансов ресурс, че то PR е скъпо удоволствие и може и да не са те, а да е Oracle.

Коментар