Directno.com дава шанс за търговия с нулев бюджет

През Directno.bg търговците могат да продават широк спектър от продукти директно на крайните клиенти

През Directno.com търговците могат да продават широк спектър от продукти директно на крайните клиенти

Отскоро в българското интернет пространство работи електронният мол Directno.com. Идеята на сайта е да обедини много търговци на едно място, като им позволява да стартират с нулев бюджет, а плащането на такси започва едва когато са налице продажби, поясниха създателите на онлайн магазина.

„Фирмите в Directno.com са проверени и наистина са фирми, а не физически лица”, уточни управителят на мола Борислав Марков. Регистрираните търговци продават своите стоки на дребно и едро директно на крайни клиенти.

Отчитайки, че за повечето фирми изработката на онлайн магазин и поддръжката му са предизвикателство, молът предоставя на търговците възможност да изградят собствен безплатен електронен магазин. Няма такса за активация на модула, нито периодични или скрити такси и комисионни. Клиентът плаща само 2% от сумата на всяка поръчка (без цената за доставка), но минимум 0,40 лв. Срещу това получава интернет магазин със собствен URL (directno.com/potrebitelsko_ime), неограничено място за стоки, автоматично известяване при поръчка чрез SMS и имейл, възможности за продажби на промоция, интеграция със SummerCart и OsCommerce и др.

Directno.com не участва в реалните сделки между продавачи и купувачи, а само предоставя платформа за осъществяването им и определя правилата за търговия. Сайтът предоставя също механизъм за изчисление на сумата за доставка с куриер, без да извършва самата доставка на поръчаните стоки.

Молът е отворен за поръчки 24 часа в денонощието, вкл. в почивните и празничните дни. От неговите услуги могат да се възползват само регистрирани потребители.

„Преди да си поръчатe нещо от мола, е добре да направите детайлен преглед на желаната стока, както и на профила на свързания търговец, вкл. оценките и мненията за него от други клиенти”, съветват от Directno.com, собственост на компанията „Дот Ера” ООД.

Молът предлага развита функционалност за промоционални оферти

Молът предлага развита функционалност за промоционални оферти

Изложените от търговците стоки могат да имат 3 цени: нормална, цена на едро и промоционална цена. При поръчка системата сама определя цената на стоката, в зависимост от поръчаните бройки и действащите промоции.

За момента единственият начин на плащане от страна на купувача е в брой, при получаване на стоката от куриера, или т.нар. наложен платеж. Ако дадена поръчка подлежи на безплатна доставка, търговецът и клиентът могат да договорят и друг начин на заплащане, напр. банков превод, става ясно от условията, публикувани на сайта.

Как работи Directno.com? При поръчка от потребител, търговецът веднага получава известяващ имейл. В зависимост от това дали може да изпълни поръчката, търговецът я отказва или приема. Ако е приел поръчката, търговецът посочва начинът за доставка, подготвя пратката и заявява куриер (в случай, че не е решил да я достави сам).

След предаване на пратката на куриер, търговецът отбелязва това действие в системата, като добавя и номера на товарителница, необходим за проследяване на пратката. Куриерът доставя стоката и предава получените пари (захранва банковата сметка) на търговеца, който от своя страна променя статуса на поръчката в системата на „доставена”.

За всеки етап от обработването на поръчката, клиентите са уведомявани от системата по имейл или телефон.

През Directno.com могат да се търгуват широк спектър от продукти. В мола са обособени категории електроника и хай-тек, електроуреди, компютри, оборудване и инструменти, автомобили и мотоциклети, дом и градина, бебе и малко дете, офис продукти, книги и др.

Началната страница на магазина има опростен дизайн, с три основни акцента – VIP/Нови продукти, Промоции и Най-търсени. Досега в мола са регистрирани 114 търговеца, а предлаганите стоки са близо 20 000.

Коментари по темата: „Directno.com дава шанс за търговия с нулев бюджет”

добавете коментар...

  1. Дончо

    Хубав сайт, има олекотен дизайн и е много прегледен. Успех на директно.ком!

  2. .

    О не, поредния бозав сайт в родното интернет пространство! В Българския интернет има един куп излишни сайтове, които не носят никакви ползи за потребителите. Освен това у нас Интернет не е навлязъл достатъчно и няма нужда за повече от 1 сайт за обяви.

  3. User

    Поправете под снимката уеб адреса – грешен е

  4. ?

    Това новина ли е? По скоро ревю/реклама.
    До редакторите – моля поставяйте статиите в техните си секции.

  5. mita4eto

    Много добра идея, която подава ръка на малки търговци без особен бюджет за собствен магазин. Браво Боби!

Коментар