Acer запазва неутралитет във войната между Blu-ray и HD DVD

Преди две седмици различни източници съобщиха, че Acer е избрал страната на Blu-ray във войната между двата формата с висока резолюция, присъединявайки се към Blu-ray Disk Association. След това обаче от страна на HD DVD потвърдиха, че Acer ще запази неутралитет, тъй като компанията се е присъединила към HD DVD Promotional Group.
И докато битката на двата лагера за видео с висока резолюция (HD) се върти около това кой какви цени предлага на пазара за HD плеъри, то от тайванската компания отбелязват, че се интересуват само от пазара за PC устройства. В момента Acer предлага HD лаптопи с вградени Blu-ray или HD DVD устройства.
От Acer обясняват своя неутралитет с думите, че с увеличаване на потребителското търсене на по-богато медийно съдъжание компанията прибавя, в зависимост от желанието на клиента, Blu-ray или HD DVD драйв, за да може потребителят да се наслади на видео с висока резолюция. Тайванският гигант се е присъединил и към двата формата, за да достави на клиентите най-новите технологии, без каквито и да е ограничения.

Коментар