Половината ИТ работници спят и се целуват в службата

Повече от половината ИТ служители признават, че им се случва да заспят на работното място, разкрива ново онлайн проучване.

Освен това, около 47% от техническите специалисти очевидно са настроени любовно в офиса, тъй като са се целували с колега (имат се предвид и двата пола), твърди американско изследване, извършено от Harris Interactive по поръчка на сайта за работа CareerBuilder.com.

В проучването не се отбелязва дали тези служебни “прегрешения” са били извършени от едни и същи хора, но и в двата случая мъжете са били по-склонни да си признаят и за двете. 49% от мъжете разкриват, че са заспивали на работното си място, докато при жените този процент е 35%. Относно целуването с колега, 44% от мъжете технически специалисти признават за това, а от жените – само 34%.

Като цяло, от всички проучени професии, 45% разкриват, че са заспивали на работното си място. Интересно е, че близо две трети от държавните служители, или 64%, признават за такова нещо. Най-малко на работното си място са заспивали ритейлърите (продавачите), което може би се дължи на факта, че те прекарват много време на крак.

Що се отнася до целувките с колега, единствено служителите в болниците изпреварват със своите 53% ИТ работниците. Общо от всички професии, обхванати в изследването, само 39% от запитаните са признали, че са се целували с колега.

Когато пък става дума за купонясване на работното място, един на всеки четири ИТ работници казва, че употребява алкохол, докато е в службата. Този процент (25%) е и средна стойност за професиите като цяло.

Броят на работниците, които си признават за нарушаване на правилата на работното място (спане, целуване и употреба на алкохол), е нараснал, откакто CareerBuilder е започнала да прави своето регулярно проучване преди 3 години, отчитат от компанията. От сайта за кариери подозират, че една от причините за ръста на явлението е сближаването между средата на личен живот и работната среда, като хората прекарват все повече време в офиса.

Тези малки нарушения обаче може да не се окажат толкова сериозни, ако бъдат сравнени с някои далеч по-тежки такива. От техническите специалисти 23% признават, че са крали от офиса, където работят, а средно за всички проучени професии този показател е 22%.

В същото време 20% от ИТ работниците казват, че са оставали след работно време в офиса, което е малко над средната стойност от 18% за всички професии. Само 12% от анкетираните признават, че са раздухвали слух за свой колега, 3% са лъгали за своето академично минало и едва 1% са обирали лаврите за работа, свършена от друг, установява проучването.

Коментари по темата: „Половината ИТ работници спят и се целуват в службата”

добавете коментар...

  1. Kozera

    Това са резултатите от безделието, скуката на
    работните места и не заслужено големи заплати.
    Какви са тези глупости за целувки ? Не се
    свършва само с цункайме, а направо див секс.

    Решение на тези проблеми: намаляване на
    заплатите и запълване на времето за безделие с полезна работа. Слагане на видео камери
    навсякъде, които да излъчват пряко на голям
    екран на фасадата на сградата на офиса.
    Ако въпреки всичко това някой посмее да
    направи прегрешение или да мърсува – да бъде
    наказан с електрошок в областта на гениталиите.

    От Европейският съюз, като отпуснат пари за
    проект решаващ този проблем аз ще вдигна
    КПД-то на 99 % работата на офис маймуните.

Коментар