Dell въвежда „най-сигурните” ултрабуци Latitude 7000

12-инчовият ултрабук Dell Latitude E7240 е дебел 20 милиметра и тежи 1,3 килограма

12-инчовият ултрабук Dell Latitude E7240 е дебел 20 милиметра и тежи 1,3 килограма

Американският производител Dell въвежда нова серия ултрабук компютри. Компанията набляга на сигурността и лесното управление на Latitude 7000, като позиционира серията и за ИТ специалисти, и за крайни потребители.

12-инчовият модел Latitude E7240 е дебел 20 мм и тежи 1,3 кг. Устройството разчита на Intel процесор  с ултра ниско напрежение и се отличава с интегрирани възможности за управление, вкл. разширенията Dell Intel vPRO и автоматизираните инструменти, които се свързват с Microsoft System Center и Dell KACE.

Latitude 7000 са „най-сигурните ултрабуци в света”, твърди Dell. Моделите идват със защита от зловреден софтуер, в това число система за криптиране, ново поколение идентификация и антивирусна защита в една-единствена програма. Latitude 7000 притежава и най-високото (трето) ниво на FIPS 140-2 сертификат за криптиране на системния диск.

Latitude 7000 има влагоустойчива клавиатура и включва ново поколение идентификация

Latitude 7000 има влагоустойчива клавиатура и включва ново поколение идентификация

Новите ултрабуци на Dell са изработени от висококачествени материали като матиран алуминий, корпус от подсилена магнезиева сплав, закалени стоманени панти, карбонови влакна, дъно с прахово покритие, влагоустойчива клавиатура и LCD монитор, както и Corning Gorilla Glass NBT за устойчивост на надраскване.

Latitude 7000 е съвместим с докинг станциите на старите модели от семейството Latitude Е, подчертава Dell. Налична е иновативна WiGig безжична докинг станция, която свързва без кабели дисплея и други периферия.

Цените на Latitude 7000 започват от $1049. От 12 септември серията ще  бъде налична с допълнителна тъч система.

Коментар