Вандализъм на интернет пазара във Варна

За нелоялна и агресивна конкуренция на интернет пазара във Варна съобщи Сдружението за електронни комуникации (СЕК).
В периода 16-18 октомври са извършени престъпни действия срещу опорната мрежа на Спектър Нет в града. По едно и също време на много места са прерязани и унищожени магистрални оптични кабели на компанията.  
В резултат на това са нанесени сериозни щети на партньори и клиенти на компанията във Варна на приблизителна стойност около 60-70 000 лв., алармира СЕК.
Членовете на сдружението смятат, че подобни прояви на нелоялна конкуренция нанасят непоправими щети на целия ИКТ сектор и рефлектират върху потребителите на електронни услуги.
“Град Варна е негативно изключение на фона на останалата част от страната, където конкуренцията на интернет пазара работи по всички легални и етични правила на бизнеса”, посочват от СЕК.
От сдружението смятат, че трябва да бъдат предприети сериозни мерки с всички възможни законови и граждански средства, за да се преустановят подобни прояви на нелоялна и неправомерна конкуренция.
СЕК е асоциация на конкурентните оператори – новолицензирани фиксирани телекоми, оператори на мрежи за данни и Интернет доставчици. Председсател на управителния съвет на СЕК е Теодор Захов, основател и мениджър на Спектър Нет.

Коментар