Ваучери за цифрови декодери ще се дават до 30 октомври

Хората, които които имат право на енергийни помощи за отоплителен сезон 2012-2013 година, могат да получат ваучер за декодер за цифрова телевизия до 30 октомври 2013 година, съобщи МТИТС.

Така изглежда лицевата страна на ваучера за получаване на декодер за цифрова телевизия (снимка: МТИТС)

Така изглежда лицевата страна на ваучера за получаване на декодер за цифрова телевизия
(снимка: МТИТС)

Местните служби на Агенцията за социално подпомагане, „Български пощи“ ЕАД и търговците на техника, които са спечелили обществените поръчки за доставка на безплатни устройства, са създали организация в цялата страна. Всички правоимащи имат възможност да се снабдят с декодер преди датата на окончателно спиране на аналоговия ефирен телевизионен сигнал – 30 септември 2013 година. Крайният срок за използване на ваучерите е 30 ноември 2013 година.

Фирмите-доставчици са задължени да информират населението за механизма, по който ще предоставят устройствата в селища, където няма търговски обекти. Алтернативни начини са онлайн продажба, доставка на домашен адрес или в местната социална служба.

Ваучер, издаден в едно селище, може да бъде използван и в друг град или село, за получаване на декодер, ако доставчикът е спечелил търговете и в двата района.

Разликата между номиналната стойност на ваучера от 60 лв. и цената на декодерите, постигната в рамките на обществената поръчка, се връща в държавния бюджет. Възможно е доплащане над цената, на която се предлагат устройствата. На гърба на ваучера има поле, на което е оставено място за вписване от съответния служител в търговския обект на реалната заплатена цена.

Коментар