USB стик премахва автоматично вирусите

techbench-ins

Techbench автоматично сканира инфектираните компютри и премахва троянци, спайуер, червеи и други видове зловреден софтуер

Ново решение за сигурност улеснява ИТ спецовете в борбата им с вирусите. Компанията Malwarebytes е създала USB стик, който щом бъде поставен в инфектираното устройство, автоматично сканира и отстранява зловредния код.

Разработчикът твърди, че антивирусната флашка сработва дори ако компютърът е напълно заключен. Решението, наречено Techbench, представлява USB стик с капацитет 16GB, който автоматично сканира инфектираните компютри и премахва троянци, спайуер, червеи и други видове зловреден софтуер.

Malwarebytes описва Techbench като „plug-in-and-leave” технология за професионалисти, които търсят начин за справяне с нарастващия обем заплахи, устойчиви на традиционните антивируси и трудни за отстраняване.

USB устройството съдържа копия на Malwarebytes Anti-Malware и Malwarebytes Chameleon – софтуер, който неутрализира зловредния код и го поставя под карантина в USB флашката, за да предотврати повторна инфекция. След завършване на сканирането и възстановяването, Techbench зарежда копие на Malwarebytes Anti-Malware на почистеното от вируси устройство, ако това е необходимо.

Techbench е рожба на основателя и CEO на Malwarebytes – Марсин Клежински. Това е продукт, направен от специалисти за специалисти, коментира той. За хората от ИТ поддръжката няма нищо по-досадно от това да се занимават с безкрайна редица от компютри, инфектирани с упорит малуер, всеки от които изисква отделен тип обезвреждане, допълва Клежински.

Malwarebytes решава този проблем, като предлага инструмент, който просто се поставя в инфектираното устройство и автоматично го изчиства. Компанията се надява, че Techbench ще подобри с една идея живота на специалистите по сигурност. Иновативното решение за сигурност се доставя срещу абонамент от 281,89 евро на година.

Коментари по темата: „USB стик премахва автоматично вирусите”

добавете коментар...

  1. Marmot

    А един мармот завива шоколада в станиол ….

  2. charlyb

    Идеята е добра. Очевидно става дума става дума за набор преносими програми на флашка, чрез която заразения компютьр се боотва и сканира преди да са заредени програмите от харддиска и самата вирусна програма, която в това си сьстояние е беззащитна. В сьщото време антивирусните програми на флашката са чисти, защото е била в джоба ми.

  3. MNSP

    това търсех, мерси

  4. TPM

    Bullshit… на всички модерни компютри е изключен Autorun-а, ако security отдела знае какво прави, точно заради Autorun инфекции, а пък и при Win 7 стандартно пита какво да се прави с откритото устройство, и не стартира нищо без потвърждение… Така че при заключен комп, ела да видиш как се стартира това без намеса 🙂

  5. Йълдъз

    Не може като е заключен също дори и стартиран не може ако не заредиш или не боотнеш от него ти

  6. Тhe-KinG

    Би трябвало да е доста ефективно при положение че се иска подобна цена

  7. KL

    казано е заключен, а не изключен

  8. Йълдъз

    Как така без да се зареди от потребителя тръгва а и как когато е изключен компютъра ************

Коментар