Samsung показа извития смартфон Galaxy Round

Galaxy Round прилича на Galaxy S3 и S4 с тази разлика, че е леко изкривен по вертикалната ос

Galaxy Round прилича на Galaxy S3 и S4 с тази разлика, че е леко изкривен по вертикалната ос

Samsung обяви официално първия извит смартфон в света. Моделът Galaxy Round прилича на Galaxy S3 и S4 с тази разлика, че е леко извит по вертикалната ос.

Самото тяло на телефона е твърдо, така че определението гъвкав, което се приписва на модела, не отразява неговата същност. По-скоро Galaxy Round има стационарна кривина, в съответствие с контурите на човешкото лице.

Компанията твърди, че тази кривина позволява на потребителите да контролират по-лесно техните приложения, снимки и музика. Когато дисплеят на Galaxy Round е изключен, а музикалният плейър работи, с кратко натискане на лявата страна на устройството потребителят може да пусне предишната песен или ако натисне отдясно – следващата, пояснява Samsung.

Galaxy Round ще излезе първо на пазара в Южна Корея в различни цветове

Galaxy Round ще излезе първо на пазара в Южна Корея в различни цветове

При работа със снимки и видео функцията Side Mirror позволява на потребителя да получи достъп до списъка със съдържанието на албума, накланяйки телефона наляво или надясно.

Galaxy Round предоставя 5,7-инчов екран с панел HD Super AMOLED и резолюция 1080p. Устройството има дебелина 7,9 мм и тежи 154 грама заедно с батерията 2800 mAh.

Извитият смартфон работи под управление на Android 4.3, има 3GB RAM, четириядрен процесор с тактова честота 2,3 GHz и 13-мегапикселова камера.

Galaxy Round ще излезе първо на пазара в Южна Корея в различни цветове. Цената и плановете на компанията за пускане на устройството на други пазари все още не са известни.

Коментар