Photoshop превръща модели в живи кукли Барби

Всеки ден чуваме за още една безсрамна промяна на образ, отпечатан в списания , рекламни материали или на гигантски билбордове, без да има нищо общо с действителността.

Ако се чудите докъде са стигнали нещата, едно сравнително старо видео в YouTube ще ви даде представа за степента на дигиталната подмяна. Клипът, създаден от GlobalDemocracy, е онлайн от 2011 г., но по някаква причина сега отново набира популярност. Ако се загледате, ще разберете защо. Моделът, който тръгва към снимачната площадка, преди грим и прическа, няма абсолютно никаква прилика с жената в картината накрая.

Това не се случва само заради професионалните грим и прическа. Както показва „time-lapse” видеото, с помощта на Photoshop жената се превръща в жива версия на кукла Барби.

Целта на видеото е да привлече вниманието към това, че фигурите и лицата, които виждаме в медиите, не са реални, а по-скоро манипулации на реалността.

„Всички вече знаем, че гледането на хиляди перфектни тела в медиите оказва отрицателно влияние върху младите момичета. Практиката с „Airbrushing” (инструмент на Photoshop) трябва да се избягва”, коментира GlobalDemocracy.

Коментар