Японска система повишава двойно бизнес ефективността

Японска методология, известна като „20 Ключа” (20 Keys) повишава със 100% ефективността на бизнеса, стана ясно на днешния семинар на тема Lean трансформация в София, организиран от Некст Консулт ООД. Системата може да преобрази компаниите и да ги направи по-успешни и ориентирани изцяло към клиента.

„Бизнесът в България има нужда от този подхода на Lean трансформация”, заяви Орлин Дочев, управляващ партньор в Некст Консулт OOД

„Бизнесът в България има нужда от подхода Lean трансформация”, заяви Орлин Дочев, управляващ партньор в Некст Консулт OOД

„Методологията дава възможност за двойно повишаване на продуктивността при определени резултати”, заяви Йоши Кобаяши, син на създателя на японската методология, пред аудитория от над 150 представители на бизнеса, дошли на семинара, за да разберат как да станат по-конкурентни.

„Фактът, че толкова много мениджъри на високо ниво дойдоха днeс, за да научат повече за Lean и 20 Keys, означава само, че бизнесът в България има нужда от този подход и той може да помогне на компаниите да са конкурентноспособни не само тук, но и на глобалния пазар”, коментира Орлин Дочев, управляващ партньор в Некст Консулт OOД – изключителен представител на методологията „20 Keys” в България.

Lean трансформацията е подход, спомогнал на редица компании от различни индустрии и всякакъв мащаб да се превърнат в световен еталон за ефективност и качество. Еманация на този подход е създадената в Япония методология „20 Keys”, която от 1982 г. до момента е въведена в над 700 компании в повече от 35 държави по света, между които Mitsubishi, Fuji Electric, Seiko Instrument, Siemens Electronics, Siemens Transportation, Suzuki, SCA и др.

„20 Keys” систематично подобрява важни аспекти на производствената дейност като качество, разходи, доставки, безопасност на труда и етични норми в компанията (познати като QCDMS). Системата функционира чрез прилагане на 20 елемента от Кайзен идеологията за трансформация на фирмената култура от най-ниското до най-високото ниво в йерархията.

Коментари по темата: „Японска система повишава двойно бизнес ефективността”

добавете коментар...

  1. :о)

    Какви аспекти , какви 5 лева
    Как може да сравним отношението към служителите в една Японска компания наравно
    с отношенията към служителите в една Българска 🙂
    Искам да ги видя Японците където за да станеш шеф трябва да си работил НА ВСИЧКИ НИВА В КОМПАНИЯТА за да познаваш работата и да разбираш всеки служител
    да дойдат и да им “оптимизират процеса” разни наглеци назначени за шефове по роднинско-прятелска линия в краен случай по чашка, без познания как се работи с хора и как се управлява екип, парашутисти с една дума.

Коментар