45 000 щурмували eMAG.bg в петък сутринта

Сайтът на eMAG.bg отбеляза рекорди тази сутрин, но много потребители останаха разочаровани, че не могат да си купят евтините продукти

Сайтът на eMAG.bg отбеляза рекорди тази сутрин, но много потребители останаха разочаровани, че не могат да си купят евтините продукти

Сайтът на eMAG.bg е бил щурмуван от 45 000 потребители точно в 7,15 ч. тази сутрин, когато онлайн магазинът стартира кампания „Черния петък” (Black Friday) с до 70% намаления на цените.

Само за първите 5 минути направените поръчки в eMAG.bg наброяват над 2 000, твърдят от търговеца. Този брой е нараснал на 15 000 поръчки само за един час, по време на който общата стойност на покупките е надвишила 1 000 000 евро.

eMAG.bg твърди, че сред „бестселърите” е таблетът на цена от 48 лева, като всяка секунда е имало по една поръчка за този продукт, а цялото количество е разпродадено само за 5 минути. Това означава, че са продадени 300 броя от таблета.

Сред най-продаваните стоки е бил и 32-инчов LED телевизор на цена от 299,99 лв., като само за пет минути са продадени 200 телевизора, твърди онлайн търговецът. Цялото количество на четеца Kindle също е разпродадено в рамките на няколко минути.

Много потребители обаче са разочаровани и гневни от факта, че още при самия старт на продажбите най-атрактивните продукти вече са били изчерпани, става ясно от коментарите към публикацията в TechNews.bg. Преобладават  мненията, че кампанията за Черния петък е рекламен трик и не е обезпечена с достатъчно продукти.

Като цяло за деня, eMAG.bg е продал 52 000 продукта на обща стойност 7 000 000 лв., а дадените отстъпки превишават 4 000 000 млн. лв., съобщи компанията (още статистика тук – Отстъпки за 4 млн. лв. дал eMAG.bg в Черния петък).

Коментари по темата: „45 000 щурмували eMAG.bg в петък сутринта”

добавете коментар...

  1. az kazh li vi

    доо Излъган потребител

    хаха пък този платил с кредитната си карта ти да не мислиш че си в америка не че там не стават измами
    еми чакай си и плащай лихви

  2. az kazh li vi

    ми що пазарувате от там бе бунаци emag са базирани в Румъния и са поредната западна система дошла да натовари колата
    затова няма малък и среден бизнес в България щото сме дупедавци и си мислим че кат са чужденци са голяма работа те
    чужденците дето са голяма работа ние не ги интересуваме а тук са дошли измекярите пазарувайте от там и си
    чакайте парите с месеци хахаха вместо да отидете в кварталния български магазин където се познавате всички
    и е по малко вероятно да ви излъжат дори и да дам 10 лева повече по добре да ги дам на българска фирма
    щого се срещате всеки ден цените в ЕМАГ след отстъпките са с по 2-3 лева по ниски от цените на българските вносители
    на тези стоки стар търговски трик дори да дам малко повече аз мисля къде и при кого ми е гаранцията а това е най-важното
    даже и от големите вериги знаете кои положението е същото като в ЕМАГ има интернет търсете там и кат го намерите позвънете
    и си поръчайте ама от сайтове на фирми дето пише къде се намират а я ми кажете къде в сайта пише къде се намират има само
    телефон и майл и тва е ама така е като в банките или мобелните оператори или навсякъде тоя народ не чете докрая и малките
    букви и после олелеееее измамен съм но на тоя народ така му се пада и да ви питам защо в германия основно колите са мевски
    а във франция френски а
    иначе почти всичко е китай което вече е нормално – приемете го
    просто давам пример

  3. Kъм Емко

    Емко,що направо не отидеш,и на всички служители на емаг не направиш по една свирка?По лъжлива фирма от тая няма,не ми я хвали,като лично аз съм жестоко опарен от нея,както и много,много други хора пишат по форуми и по сайтове,как са били излъгани,с дефектни и втора ръка продукти,а ти ги хвалиш сякаш ти плащат за това,докато има балъци ще има и тарикатлъци,ей такива като тебе Емко,пълнете им гушите аз нямам нищо против!

  4. Емиле

    Нещо ти е много къс адреса, пък и доказателства даваш по форумите, намирисваш, момченце – “http://prikachi.com/images.php?images/153/6803153Y.png”

  5. Mirko

    До сега на anonymous и Добре е , коментарите са проницателни и имат логика според мен. За по-малко от няколко минути се изчерпаха количествата на стоките, които имат стойност, защото от 10 модела телефони 2 ставаха, от 10 модела телевизори 1 или 2 ставаха и имаха някакво намаление, другите са просто пълнеж и някак си тези 2 модела от всеки вик стока бяха изчерпани веднага след началото на дена, и потребителите, които за пръв път виждат даден модел гледат 40% надолу еха! КУПУВАМ… аз проверявам в другите сайтове каква е реалната цена на продукта, защото както казах на 2 от 10 продукта цената е г/д ясна, но другите ги виждам за пръв път финлукси, привилег, странни модели лаптопи и таблети… без да имам и понятие от реалната им цена… т.е. има 10 вида телевизори – 2 от тях са на ниво и имат по 10 бройки, другите 8 от тях не съм ги чувал или са от клас който не вълнува 95% от населението на България и имат по 400 бройки :)) Елементарно уотсън – банани от лидл за 1.49… хората се избиха, а те за фураж на слонове, може да ковеш пирони с тях – това е положението 🙂

  6. Емко

    И аз започвам да се замислям, все още не ми е дошла поръчката.

  7. Излъган потребител

    Привет,
    поръчах си от тсайта раница с 50% намаление – никакъв отговор от тогава. (черния им петък беше преди седмица). Съжалявам че платих с лредитна карта. Нормалните online магазини потвърждават поръчката на другия ден. Тези мълчат седмица вече.
    Звънях им – телефона им през цялото време съобщава че “всички служители са заети”.
    Писах им email – никой не отговаря! Много намирисва цялата им история.
    Моят съвет е внимавайте и в никакъв случей не плащайте предварително.

  8. Доволен потребител

    Аз съм много доволен!
    Успях да си поръчам 11 артикула от въпросния сайт и до момента вече са ми доставени 7. Другите 4 вероятно ще пристигнат следващите дни. Който не вярва и мисли, че това е измама има много лесен начин за проверка. Нека попита някой от служителите на Спиди, колко пратки разнася на ден само на фирма “Данте Интернешънъл СА”. Може и от Еконт да попита, понеже не могат да смогнат с разноса от Спиди.
    А в този сайт съм сигурен, че администраторите изтриват положителните коментари!

  9. georgieva

    Izlugana sum ot dostavchicite,zashtoto ne sa mi doneseni i dvete poruchki
    a samo tazi, koqto pochti nqma namalenie.

  10. кзк...

    Да ги разследват, а лиценза да се отнеме или сайта да се блокира при вина! Недоволните да пишат на КЗК и КЗП, а ДАНС и прокуратурата да си свърши работата!

  11. bukich

    Здравейте, аз ще говоря с факти – поръчах си Fujifilm FinePix XP50 намален във въпросния магазин на цена от 279.99 на 167.99 лв с безплатна доставка. Една проста проверка в 2 сайта веднага показва дали въпросната стока наистина е намалена: http://www.google.com/shopping и http://www.ebay.com/
    Та в ebay.com цената на най-евтния (чисто нов на директна продажба) е $124.99+$38.08 доставка+20% (мито или ДДС, ако мине през митница).
    Да махнем митото и ДДС и да оставим само цената+доставката – $163.07, и като го обърнем в лева: 163.07 USD = 234.7882 BGN.
    Така че за конкретния продукт който съм поръчал той определено е на намаление.
    Няма да убеждавам никой в нищо, просто написах фактите за моята поръчка, разбирасе не мога да говоря за останалите намаления.

  12. bukich

    Здравейте, аз ще говоря с факти – поръчах си Fujifilm FinePix XP50 намален във въпросния магазин на цена от 279.99 на 167.99 лв с безплатна доставка. Една проста проверка в 2 сайта веднага показва дали въпросната стока наистина е намалена: http://www.google.com/shopping и http://www.ebay.com/
    Та в ebay.com цената на най-евтния (чисто нов на директна продажба) е $124.99+$38.08 доставка+20% (мито или ДДС, ако мине през митница).
    Да махнем митото и ДДС и да оставим само цената+доставката – $163.07, и като го обърнем в лева: 163.07 USD = 234.7882 BGN.
    Така че за конкретния продукт който съм поръчал той определено е на намаление.
    Няма да убеждавам никой в нищо, просто написах фактите за моята поръчка, разбирасе не мога да говоря за останалите намаления, нека там друг напише.

  13. Smile

    Ето най накрая да подкрепя един коментар(този под моя).Хора мисля че това е проблема че само един онлайн магазин направи такава отстъпка на територията на България,не стига и друго ами и доставката е безплатна.Еми драги дами и господа как си представяте 1 магазин да обслужва цяла държава.И още нещо ами я си представете че тези намаления бяха в цялата дъжава дали въобще щяхме да пишем тук,как мислите???????

  14. Добре е

    Добре е в басейна със заспалите шарани да поплува румънска щука! За четири часа са отмъкнали за Румъния 2.5 милиона български евро от поръчки на по-стари модели ! Какво направиха вчера българските сайтове – абсолютно нищо ! С мързел пазар не се държи! Нито една българска суперпромоция и емаг им изяде главите преди коледа – хората вече си накупуваха при румънците…

  15. Anonymous

    Абсолютно прозрачна лъжа. Не знам защо един търговец, щом е очаквал да прави пари, и щом е вложил пари за да добие пари прим, би заредил само токова малко бройки, че да сложи етикет ПРОДАДЕНО в рамките на 1 час не, ами на 10 минути.

    целта на продажбата е до ПРОДАВА! Не да НЕ ПРОДАВА! Тогава според вас – имало ли е продажба?

    Разбира се, че не! Просто е имало изсветляване на пари иначе на черно или документална измама – алиби – защото продажбата не е продажба до момента на фискализиране на сделката. До тогава, уважаеми, е просто алиби за “продажби”

  16. Камен

    Що злоба и тъпотия сте написали, не е истина 🙂 Аз лично си купих таблет и телефон за 470 лева (общо) и съм много доволен. При това изпуснах най-атрактивните оферти, но и от покупките съм доволен.

  17. Александър

    Емко, тебе те взеха за истински служител. Вече говорят за теб и ТВОЯТА фирма 😀 Няма да е лошо да прикачиш и трудовия си договор към Emag.bg 😀 Ще направя и аз това нещо 😀

    Е, разбира се, и аз съм причислен към фирмата Emag.bg. Веднага се заемам да им пиша и да ги помоля да ми плащат заплата вече 😀

    Господа, с Емко пишем тези коментари не защото сме служители, а да видите, че има хора, които са се сдобили с някакъв продукт от лъжливата кампания на Emag. Убеден съм, че другия петък, ако пак има Black Friday, отново ще се хвърлите да купувате и, ако вземете този път нещо, веднага ще пишете как Emag.bg са читави и няма проблеми с поръчките. Нормално, яд ви е, че не сте се докопали до някое добра промоция, но сте прекалено плиткоумни, за да погледнете малко по-широко над нещата. И аз мисля, че 100% е имало нещо, което не е било редно в цялата кампания, но за какво да рева? Сякаш това ви е била целта в живота, да си вземете нещо намалено. И веднага почвате да хулите и хейтвате. Честно да ви кажа и аз бях така, но вече виждам как съм изглежда отстрани и честно казано – смешно, смешно, смешно. Оттук нататък, каквото и да не успея да взема на “промоция” и прочие няма да хейтвам, защото виждам колко съм жалък отстрани, дори и цялата кампания да е била бошлаф работа. Не ми е мисия в живота, но на вас явно е. Личи си, че сте истински Българи с манталитета си. Знаете ли колко ги бръсне Emag.bg за това, което пишете, че да наемат хора да пишат коментари? Ако мислите, че точно от нас им зависи хляба, много се бъркате. Поставете си някаква цел в живота, а не да хейтвате постояно. Опитвате се да бъдете гледачки с това кой е служител и кой лъже, но съжаляввам, не ставате.

  18. емкоо :)

    Ама разбира се че ще висиш да пишеш, все пак този опит за измама го подготвяте от доста време, трябва после да се види и резултата, какво е мнението на хората за плитката ви измама 🙂 Забавлявай колегите си от emag, нямам нищо против, покажи го и на румънския ти шеф, току виж те повишил в старши меринджей 🙂

    П.П. Ама ти що не лягаш, утре нали си на работа.. ааа, май забравих, утре може и да са ви дали почивка след тежкия работен ден 😉

  19. emag- измамници

    Като замириса на измама и веднага се появиха разни “късметлии” 🙂 Чакаме Росен-Джуджето от Перник да каже какво е купил 🙂

  20. Емко

    Вярвай в каквото си поискаш. Сбърках, че видях смисъл в това да се опитам да убеждавам в противното някого, който твърдо е решил на база само личните си преживявания, че някаква фирма се занимава с измами и плаща на служители да пишат коментари под статии. Винаги ще мога да показвам коментарите ти под тази тема като пример за съществуването на т.нар. “интернет лумпени”.

    В крайна сметка аз направих добра сделка, имам си хубава видеокарта, а ти просто не успя днес да демонстрираш нищо повече, освен хейт и късогледство.

    В следващите дни много ще забавлявам приятелите си с коментарите ти.

    П.П. Направо да се чуди човек на фантазията – значи аз съм служител в емаг, седя по форумите в работно време (че и извън него!) да пиша опровержения на хорската глупост, давам пример не с някой популярен продукт, а баш с видео карта, освен това фабрикувам имейли, които представям за истински. Тъжно е, че има хора, които вярват в такива истории.

  21. До втория служител

    Хаха, вече двама станахте, чак и доказателства на едно и също място прилагате :)))

  22. До емкото

    Скептиците ти казаха, че работиш при румънските измамници, а това което показваш, се прави за 5 минути. Май си прекалено заинтересован какво се пише по сайтовете за фирмата в която работиш, а, емко..? Чак и “доказателства” прилагаш 😉

  23. Александър

    “http://prikachi.com/images.php?images/153/6803153Y.png”

    Кисело е гроздето и тези, които не са намазали, им е крив светът в момента.

  24. Александър

    Аз не се чувствам измамен, както и Емко. Това, че не сте намазали, извинявам се за този израз, не означава, че всичко е лъжа 😉 В 7:17 съм си поръчал таблета. Часът се отразява в профила ми. Явно, трябва доказателства, иначе ще ме изкарате и служител 😀

    “http://prikachi.com/images/312/6803312b.png”

    Дерзайте, хейтъри 😀

  25. Емко

    До скептиците: “http://prikachi.com/images.php?images/153/6803153Y.png”

    То си пише и кога ще ми я доставят.

    Искате ли при доставката да си направя и видеоклип или да ви поканя да присъствате?

    П.П. Ето и имейлът с потвърждението, че да видите и часа горе вдясно. “http://prikachi.com/images.php?images/170/6803170k.png”

  26. До Емко

    Емко, интересно ми е как точно си “взе” картата, веднага ти я доставиха, или, отиде да си я вземеш ? Защото същата карта опитах да я купя 5 сек. след “отварянето”, и ми даде че продукта е изчерпан..

  27. До Александър

    Може би има някой админ, който не харесва румънски измамници 😉

  28. Александър

    Тук положителните коментари се трият! Браво, смешници! После emag.bg ви бил крив 😀

  29. До Емко

    Емко, в emag ли работиш бе, приятелю?

  30. Просто потребител

    До Емко
    29/11/2013 17:35
    (да няма обърквания после)

    Няма да стъпя, защото на път от едно място към друго днес взех такси и в 16 часа и няколко минути се въртеше реклама на същата тази промоция, която вече беше приключила. Защото, когато някой говори за Black Friday, аз разбирам сериозно намаление на всички стоки и то наистина до края на деня, а не докато свършат стотината бройки за кьорфишек. Защото не смятам, че след като си вложил стотици хиляди левове в реклама на дадена кампания, ще си мислиш, че стотина бройки ще са достатъчни, за да оправдаеш създаденото очакване. Защото всичко това ми сочи, че продавачът, от когото очаквам най-доброто обслужване, всъщност се опитва да ме подведе да му посетя сайта и евентуално да купя нещо друго, а не това, което ми е обещал в рекламите си. Да го обясня ли още по просто?

  31. Smile

    Пази боже сляпо да прогледа.Някой да ви е карал насила да пазарувате??????Аз от телефонът си закупих няколко стоки /Клавиатурката на Майкрософт,NSA’то на Zyxel и за един колега мишка за 4лева/,е не можах да купя някои които исках но такъв е живота.Емаг не са ми длъжни с нищо както и аз на тях,а като искате “черен петък” ми ………….вървете в Щатите бре не мисля че някой ще ви спре.

  32. Емко

    Следните постове не съм ги публикувал аз:
    29/11/2013 18:08 и
    29/11/2013 18:13

    Същата карта, която си взех – GTX660, се продава от 340 лв. нагоре. Вижте в Пазарувай – там събират оферти от различни магазини. В Плесио е 340. В JAR е 350.

  33. Емко

    Не е само реклама, но и измама която трудно се доказва в България, понеже ни мислят за глупаци. Не може да продадеш 2 видеокарти за 200 лева и още няколко таблета за 100 и 30 минути да събереш в касата 1 милион евро оборот 🙂

  34. Georgi

    Nqma6e ni6to ot namalenite stoki.Nikoi ne gi e pusnal v prodajba prosto gadna reklama edinstveno po skapite bqha namaleni ni6tojno prosto 4ovek se laje

  35. Емко

    Ейй, че съм малоумник, сега видях че тя и иначе за толкова се продава.

  36. Емко

    Та не само успях да си взема, но и още един познат, за което разбрах впоследствие.

    Скрийншот иска ли някой от имейла с потвърждението?

  37. Петър Станчев

    Рокфелер е казал, че не е достатъчно богат, за да купува евтини неща. Аз му вярвам!

  38. Емко

    Пешо, картата е Asus nVidia GeForce GTX660, 2048MB, GDDR5, 192bit, DVI, HDMI, PCI-E. Взеха я за 234 лв.

  39. Емко

    Прост потребителю, защо няма да стъпиш повече в сайта – ето това така и не мога да разбера. Чувстваш се измамен? Завлекли са те с пари? Аз също може никога да не стъпя – те отдавна съществуват и не съм си купувал нищо от тях, ама ударих добра промоция и съм доволен. Ако пак имат, пак ще се възползвам. Започвам да мисля, че цялата истерия срещу магазина е само въпрос на фалшиво накърнена чест и нищо повече.

    Ще има добри промоции по Коледа и в другите магазини. Стискам палци там да намериш това, което си търсил. 🙂

  40. pesho

    Какви ги говориш Емко. Бяха обещани 100 000. А аз ти гарантирам, че на 10 места в България ще намеря по-евтина видео картата ти, ако разбира се това което за 7,40 казваш е вярно. Дай я тука да я видим тая супер видео карта 🙂

  41. Емко

    Другата ми теория е, че за едни и същи стоки са се борили както българските, така и румънските клиенти.

  42. Просто потребител

    Емко, съгласни сме, че е имало по пет броя от евтин продукт. Повечето хора се примиряваме с факта, но просто няма да стъпим пак в този сайт. А той нека си държи 50% от пазара, ние ще видим дали другите 50% не са по-добри партньори на клиентите си.

  43. Емко

    Абе кой ви е лъгал бе, хора? Да не би да са ви взели парите и да са избягали? Аз в 7:40 си купих видеокарта. Един познат пък си купи абсолютно същата видео карта. След като приключих покупката, продуктът вече беше изчерпан.

    И какво – може да е имало 5 бройки от един продукт. Измама ли е, ако няма достатъчно за всеки желаещ? Не е. Изобщо никой няма право да е недоволен. Все едно само вие сте цепили секундата на две след 7:15, а не и още хиляди души, много от които са се хвърлили именно на най-примамливите стоки и затова са свършили.

    Заслужава си да отбележим и още нещо – че най-вероятно (тук не съм сигурен) при заявка за покупка (още преди да е платено) продуктът се “замразява” и системата го отчита като “продаден” – един вид запазва ви го, докато не се откажете (или не си платите). Е, за една-две секунди не могат ли 300 души да натиснат един бутон? Правете си сметките.

  44. Георги

    Аз бях на компютъра, и мога да кажа, че още при самото стартиране, тези стоки, които бяха като примамки – наистина си струват веднага бяха с изчерпано количество кви 300 броя за 5 мин на мен ми даде за 5 секунди няма наличност и от какво има наличност от това дето е с 300% марж!!!!!!!!!!!

  45. _II_

    Това е една изключително крупна и нагла измана с цел пране на пари. Покупките са фиктивни, това може да се провери, чрез проследяване на IP_тата на купувачите, направили покупки, техните физически адреси и куриерите, които би трябвало да доставят стоките. Но на всички е известно, че в България няма кой да се заеме с подобна задача, а може би и тези които трябва да вършат тази работа са получили нещо в замяна за да не я свършат.

  46. _I_

    Не виждам кой глупак би си купил таблет за 449 лв от емаг с уж 70% намаление, при положение че същия преди 1 година е струвал 352 лв без намаление, а и вече е морално остарял и предвид ъпдейтите на андроид приложенията едва ли изобщо може да се пусне нещо на него!
    Но едва ли съответните институции ще си свършат работата и ще докажа, че не са същите утрепки и ще ги глобят и пратят на съд.

  47. :)

    Е и да бяха обявили 500% намаление все тая – като няма какво да купиш…!!
    Мамалигарите нещо се ебават с нас ми се струва?
    А къде е комисията за защита на потребителите да види реално какво се е случило и дали има подвеждаща реклама , в която се казваше , че имало 10 000 таблета на склад – сега изведнъж с оказаха 300?!?? а дали е имало 10 само компетентните органи могат да кажат – а дали ще го кажат е друг въпрос???

  48. pesho

    Коментатор,
    Сам си отговаряш на въпроса защо сайта не се е сринал при 100 поръчки на минута(по данни на емаг) и още хилиди напиращи. Просто не е имало такова нещо, затова не се е сринал :). Тия 40% дето ги написа влизат ли в заплатата ти от емаг 🙂

  49. Иван

    Защо няма на сайта никъде мейл за връзка или нещо подобно?

  50. Ранобуден

    яко послъгаха тези
    няма как да са изчерпани такива количества още при самото отваряне
    или нещо с ДДС-то играят или залъгват хората и си правят евтина реклама
    … само дето не са сметнали, че ще им излезе скъпо накрая

  51. Nikolet

    Ще има ли и другия петък или не и ,отстъпките са сравнително големи особено на таблетите,но за съжеление се изчерпаха почти всички за това питам за другия петък да очаквам ли нови промоции

  52. ицо

    Абе за няма и 2 дена – 4 статии за emag.bg .
    Нещо май рекламката идва в повече. Иначе така като гледах офертите май всичко е било не за черен петък ами “отстъпка до ичерпване на количеставата дето и без това хващат прах в склада ни”

  53. коментар

    дай му на българина да мрънка и да плюе и това е… а бе пичове, така като се гледате колко сте се накачили на клона да плюеете, а сега и помислете колко не ви обръщат внимание, защото са успели да поръчат желаните от тях стоки – еми като ги съберете, сметнете що народ се е изсипал в 7:15 да цъка на сайта…. аз лично се учудвам, че не им се срина сайта и тогава наистина щеше да е голям гаф (така както преди 3 год. наште хубавци направиха с некадърния сайт за детските градини струващ космическия половин милион лева от парите на всички). аз пзк си купих пет продукта и спестих 40% в сравнение с всищки остнали предлагащи тези продукти в България и съм доволен…. хайде весели ви празници, аз отивам да си чакам поръчките… 🙂

  54. батко ви

    Както се казва и тук работата с намаленията и продажбите е БЪЛГАРСКА! Дори не си направиха труда да ми пратят каталога!

  55. Ивайло

    Това е измама, защото идеята за “черен петък”, който се е зародил в САЩ, за деня след “Деня на Благодарността” е всичко да е на цена -70 %, ама всичко! А тук ни цакат, някакви си румънци с измислени разпродажби с до -20%

  56. Цвети

    Ще берете ядове, ако ви се наложи да върнете дефектна стока или ви пратят модел на продукт , който е “объркан”….

  57. Оги

    Прди 3 месеца си купих прахосмукачка от Е-МАГ за 69 лв., която беше дефектна, капака не се затваря и не са ми я сменили и до ден днешен…това са лъжливи румънци!

  58. pesho

    Това за телевизора LG e абсолютна лъжа, тъй-като 10 секунди след отварянето бях на него и пишеше количествата изчерпани.

Коментар