Животът след смъртта? Ето как изглежда…

Художници от Пекин показаха произведение на изкуството, което пресъздава идеалната визия на задгробния живот, видян през очите на майката.

Творбата на Сън Юан и Пенг Ю, озаглавена Скъпи (Dear), е изложена в парижката „Galerie Perrotin”. Концепцията датира още през 90-те години на миналия век, а днешната изява е в памет на починалата майка на Пенг Ю, съобщи Rocket News.

Лични мнения на жената са записани във видео интервю. В него тя говори за това, което се надява да види от „другата страна”. Майката на твореца вярва в уникалната среда на задгробния живот и очаква с нетърпение да се прероди.

Смелата жена признава, че смъртта е най-вече психологически проблем, страх. Но тя не се страхува от смъртта, защото вярва в прераждането. Майката смята също, че няма да се върне на земята като създание, обвързано с планетата, а ще лети и изпитва истинската свобода.

Нейните идеи са взети от двамата художници и превърнати в една невероятна творба. Физическото представяне в парижката галерия създава усещане за емоциите, оставени от покойната душа.

Жената се намира в средата на сцената, заобиколена от цветя и летящи същества, точно както е искала. Със сигурност майката на Пенг Ю би се гордяла с тази творческа инсталация, представяща уникален поглед към задгробния живот.

Коментар