Потребители масово връщат подаръка iPad Air

iPad Air е един от най-желаните подаръци, но британският филиал на Amazon наблюдава засилено връщане на подобни устройства

iPad Air е един от най-желаните подаръци, но британският филиал на Amazon наблюдава засилено връщане на подобни устройства

Много британски потребители връщат в магазините подарените им таблети iPad Air, съобщи The Next Web, позовавайки се на статистика от онлайн търговеца Amazon.

Данните сочат, че за едно денонощие към Amazon са се обърнали 1000 души с молба да върнат подаръка и да получат парите за него. Най-често става въпрос за устройства iPad Air – около 750 от заявките, докато останалите 250 са за iPad mini.

Големият брой подобни случаи се обяснява в известна степен с факта, че iPad е един от най-купуваните подаръци за коледните и новогодишни празници. След епълското устройство се нареждат геймърските конзоли PlayStation 4 и Xbox One.

Няма официална информация защо толкова много потребители искат да върнат подарените им устройства. Прави впечатление също, че броят на заявките за връщане на Android таблети е значително по-малък – за едно денонощие Amazon е получил 200 такива искания, т.е. пет пъти по-малко спрямо iPad.

Според публикация в Engadget, потребителите на iPad Air оценяват устройството средно с 9,8 по десетобалната система. За сравнение, iPad 4 получава средна оценка 9,2, iPad mini – 8,9, а iPad mini 2 с Retina дисплей – 9,3.

Освен iPad тази година много потребители връщат подарeните им плейъри iPod, сочат още данните от Amazon.

Коментари по темата: „Потребители масово връщат подаръка iPad Air”

добавете коментар...

  1. mac_user

    хайде, хайде. просто някои са решили да осребрят подаръците си. ако някой ви подари таблет, а вие вече имате или не ползвате – защо подаръка ви да не се превърне в неколкостотин долара… 😉

  2. nikito_blend

    Братовчедка ми в САЩ също върна своя. Явно има защо.

  3. но (o o)

    я пак сметни – пише, че са върнати 1000 таблета за едно денонощие, а не за три месеца 🙂

  4. (о о)

    Масово?

    Apple продават около 12-16 милиона таблета на тримесечие, покрай празниците най-вероятно са минали 20 милиона.

    Нека смело закръглим надолу, и да кажем, че са продали 10 милиона.
    1000 души са решили да си върнат таблетите. Това прави точно 0.01%.

    Пак, да предположим, че през Amazon са купени само 1/50 от устройствата (само 200,000). Така върнатите устройства стават 0.5%.

    Всеки бизнесмен в САЩ и Европа би бил щастлив, ако само 0.5% от продуктите са върнати. Всъщност, те и при 5 пъти повече върнати устройства биха се радвали (т.е. 2.5%).

    Уви, при Apple това се води масово недоволство … цели 0.5% са си върнали таблетите …

    Журналисти, т’ва е …

  5. Анонимен

    Защо ги връщат?… Ми, щото най-вероятно им се повтарят. 🙂

Коментар