Над 100 фирми у нас ползват BI софтуер от QlikView

„Ние бяхме пионерът в сферата на откриване на данни като част от бизнес интелекта", заяви Ларс Бьорк

„Ние бяхме пионерът в сферата на откриване на данни като част от бизнес интелекта на компаниите”, заяви Ларс Бьорк, изпълнителен директор на Qlik

Над 100 компании в България, от различни индустрии и мащаб, ползват софтуер за бизнес интелект QlikView при взимане на решения, съобщиха представители на компанията у нас.

Според BI експертите на QlikView, индустрията се трансформира. „Ние бяхме пионерът в сферата на откриване на данни като част от бизнес интелекта на съвременните компании. Сега тази област се радва на всеобщо признание”, заяви Ларс Бьорк, изпълнителен директор на Qlik.

В бъдеще компанията ще развива стратегията QlikView.Next, изградена върху концепцията за интелигентността по природа и използване на метаданни, придобивайки Expressor.

В рамките на две години корпоративните клиенти ще купуват приоритетно аналитични бизнес платформи с възможност за откриване на данни, повторното им използване, управление, подсигуряване и добавяне на нова информация в реално време, прогнозира Gartner.

Анализаторската компания предрича преход от генериране на статични справки към аналитични табла на малки, средни и големи компании от всички индустрии до 2015 г.

Коментар