Boeing Black – смартфон с безкомпромисна защита

Boeing Black ще се произвежда в САЩ, а продажбите ще започнат наесен

Boeing Black ще се произвежда в САЩ, а продажбите ще започнат наесен

Авиационният гигант Boeing демонстрира умения и в областта на смартфоните. Компанията, известна със самолетите и военната си техника, създаде мобилно устройство Boeing Black, което се отличава с повишена защита срещу външно проникване и проследяване.

Смартфонът е проектиран според изискванията за сигурност на тайните служби и има значително по-високо ниво на защита на данните от масово достъпните устройства на пазара.

Компонентите на Boeing Black не подлежат на ремонт или замяна. Всеки опит за ремонт води до унищожаване на съдържанието в паметта на смартфона, след което той става негоден за по-нататъшна употреба.

Boeing Black е проектиран според изискванията за сигурност на тайните служби

Boeing Black е проектиран според изискванията за сигурност на тайните служби

Boeing Black работи под управление на версия на Android, модифицирана с оглед на изискванията за безкомпромисна сигурност. Устройството стъпва на двуядрен процесор с тактова честота 1,2 GHZ на база архитектура ARM Cortex A9 и има 4,3-инчов сензорен екран с резолюция qHD (540×960 пиксела).

Налични са два слота за SIM карти, съответно за работа с правителствени и комерсиални мрежи по стандартите GSM, WCDMA и LTE. Осигурена е също поддръжка на Bluetooth 2.1.

Предвидени са възможности за включване на допълнителни сензори, батерия, слънчев панел и модул за спътникова връзка. Защитата на данните в паметта се извършва от хардуер и софтуер по стандарта FIPS 140-2, чрез кодиране на файловете, функция Secure Boot и др.

Вградената памет може да се разширява чрез слот за карти памет microSD. Налични са още порт microUSB и интерфейс PDMI. Смартфонът тежи 170 грама заедно с батерията с капацитет 1590 мАч.

Според предварителните информации, Boeing Black ще се произвежда в САЩ, а продажбите ще започнат наесен. Цената на смартфона засега не е известна.

Коментари по темата: „Boeing Black – смартфон с безкомпромисна защита”

добавете коментар...

  1. Хммм

    “Според предварителните информации, Boeing Black ще се произвежда в САЩ, а продажбите ще започнат наесен. Цената на смартфона засега не е известна.” Общо взето това ме кара да мисля, че щом ще го продават, се надяват и някой да го купи. Може и тоя някой да е само правителството на САЩ, но не би било логично, защото:
    1. Очевидно има рекламна кампания.
    2. Само правителствените поръчки трудно ще покрият разходите (500000 служителя с по един Боингфон – не е голям пазар).
    3. Не се очаква в телефона да има забранени за износ технологии, а отвъд това “парите са си пари”.

  2. Saevar

    кое неразбрахте бе колеги никой не говори 4е това е за потребителите… и само да добавя 4е щом има блутоот зна4и няма кво да го хвалят 4е бил много сигурен … през блутута се влиза много лесно… наздраве 🙂

  3. :o)

    и това е насочено към потребителски пазар?
    Изхвърля се с първи ремонт? 🙂 🙂 🙂

  4. ХМММ

    Не бих го взел и пари да ми дават, за да го ползвам. 🙂

  5. Споко

    Споко,Хммм, няма да може да си го купиш 😀

  6. Хммм

    Бас държа, че е сигурен като китайски антивирус. 🙂
    Не, мерси.

Коментар