Chrome OS настъпва в настолните компютри

Бързото навлизане на машините с Chrome OS се обуславя от сравнително ниската им цена

Бързото навлизане на машините с Chrome OS се обуславя от сравнително ниската им цена

Облачната операционна система Chrome OS продължава настъплението си на пазара за персонални компютри. След LG, още две компании – Samsung и HP планират да пуснат моноблок РС, работещи под управление на платформата на Google

Наскоро Samsung обяви два нови модела хромбуци с осемядрен процесор  Exynos. Сега корейският гигант планира да пусне още няколко машини с Chrome OS, вкл. компютри от типа всичко-в-едно, известни още като „моноблок” РС, съобщи digitimes.com.

Същите намерения има и ИТ гигантът от Пало Алто – HP. Компанията е един от основните доставчици на хромбуци и вероятно вижда сериозни перспективи и в бизнеса с настолни Chrome OS компютри.

Влиянието на Chrome OS нараства и това тревожи Microsoft. Така например, в образователния сектор в САЩ делът на Windows в средните училища е намалял от 50% на по-малко от 30%, докато присъствието на Chrome OS се е увеличило в пъти – от 5% до почти 20%.

Бързото навлизане на машините с Chrome OS се обуславя от сравнително ниската им цена, лесното обслужване и от факта, че самата операционна система е безплатна. Освен в образованието, облачната платформа на Google си прокарва път и сред бизнес потребителите, особено на пазара в САЩ, сочат проучванията

Коментари по темата: „Chrome OS настъпва в настолните компютри”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Има ли повод пак някой да става милиардер? Я се вземете в ръце и помислете, че не само програмистите се трудят и ако всички направим милиардери, кой ще работи Много хора трябва да слязат от черешата и да не се вземат насериозно, а да са реалисти.Ако някой не ти ушие гащи къде ще си носиш пакета? Нали всеки път като сядаш ще си сядаш на ….

  2. Програмиста

    Аман от много отвореняци и разбирачи с повърхностни знания, но убедени в себе си вярват на собствените си глупости.

    Малко факти
    Chrome OS е базиран на Линукс (Linux)
    90% от целия труд е бил платен (не са го работили за без пари) за Линукс кода и ядрото на операционната система.

    Как става това да е безплатно за потребителите и платено за програмистите – Нека да си блъска главите отворковците, които пляскат произволно етикети кой бил закостенял и кой не. Мога да го обясня как става, но няма да го напиша нека си блъскат тъпаците главите поне малко полза да имат от умствено напрягане и мислене.

  3. аз

    Има нужда от нов тип операционна система. По нов начин да се структурира работата на компютъра. Обаче програмистите са достатъчно закостенели, че да не могат да измислят как да стане.

  4. супер реалист

    обичам безплатните операционни системи,и безплатните програми,те побеждават всички

  5. vladkoy

    Да ама и програмирането си е сериозен труд и също трябва да се плаща
    Това че тука стандарта ни е нисък и не можем да си позволим да купуваме софтуер е друг въпрос
    Никой не ти дава на магазина безплатен хляб или сирене нали

  6. Реалист

    Никой не обича да плаща за програма измислена от някой друг. Рано или късно безплатните програми ще победят.

Коментар