Безплатни курсове по уеб програмиране и в Казанлък

Участниците, преминали успешно курса, ще получат удостоверение за професионална квалификация (снимка: kazanlak.com)

Участниците, преминали успешно курса, ще получат удостоверение за професионална квалификация (снимка: kazanlak.com)

Безплатен курс по уеб програмиране започва на 12 април в новосъздадения център за професионално обучение на ДАВИД Холдинг АД в Казанлък, организиран съвместно с kazanlak.com.

Лектор на курса ще бъде Тодор Пашов, разработчик на сайтове и уеб приложения с богат опит и управител на kazanlak.com. Участниците в курса ще получат практически умения, които да са им полезни в една отлично платена професия, като програмирането, където в момента не достигат кадри и търсенето е по-голямо от предлагането.

ИТ секторът е единственият с нулева безработица и постоянно търсене на кадри, не само в България, но и по целия свят, посочиха инициаторите. Курсът е безплатен и отворен за всички, които искат да се развиват професионално с уеб програмиране.

Участниците, преминали успешно курса, ще получат удостоверение за професионална квалификация от Министерство на образованието и науката, а за най-добре представилите се ще бъде осигурена възможност за започване на работа в ДАВИД Холдинг АД, уточниха организаторите на курса.

Записването за курса става след попълване на анкета за участие. След преглед на данните от анкетата, екипът ще подбере участниците в него и ще се свърже с всеки, за да го информира за резултата.

Kурсът ще се състои от три основни модула – HTML, CSS и JavaScript, като ще покрие техните основи и ще даде един добър старт за професионалното развитие в областта. Занятията ще се проведат от 12 април до 11 май в неинтензивна форма на обучение – през почивните дни, по 6 часа, със задачи за самостоятелна работа.

Коментар