BGVot обещава да взриви социологията

Въпросите в BGVot ще се избират онлайн, а резултатите от гласуването ще могат да бъдат следени в реално време

Въпросите в BGVot ще се избират онлайн, а резултатите от гласуването ще могат да бъдат следени в реално време

Мобилно приложение, създадено от български разработчици, обещава да взриви социологическите проучвания. BGVot, дело на специалисти от Варна, се явява алтернатива на манипулираните проучвания, които от години наред крият истинския глас на България, посочват не без основание разработчиците от Щрак.бг.

В продължение на няколко месеца екипът е работил за осигуряване на максимална защита и елиминиране на възможността за злоупотреби с гласуването по актуалните обществени и политически теми. Приложението вече е предоставено на онлайн платформата „Политическа Промяна Сега”, а 50 души ще започнат да го тестват в близките дни.

Към момента BGVot е достъпно за Apple устройства от онлайн каталога App Store, като се скоро се очакват версии за Android (най-популярната мобилна платформа) и Windows. Достъпът до BGVot ще е напълно безплатен. Всеки собственик на смартфон ще може да го изтегли и да сподели своето мнение по актуални, политически въпроси и теми от общонационално значение.

Въпросите също ще се избират онлайн, а резултатите от гласуването ще могат да бъдат следени в реално време. Уникалността на всеки глас е гарантирана от специални алгоритми, разработени за приложението, според мобилните телефони, на които то се инсталира, а невъзможността за подправяне на резултатите вече е осигурена с патент, уточниха от разработчика.

Коментари по темата: „BGVot обещава да взриви социологията”

добавете коментар...

  1. Разработчик

    Патента ще позволи да отворим изцяло кода и да го предоставим на всеки да се увери, че скрито покрито няма.

  2. Емилия

    Това са едни златни млади момчета които искат да покажат че и в България можем да живеем като във всички нормални държави да дадем гласност на истината

  3. Северина

    Браво! Манипулираните социологически проучвания ще останаха в миналото. Горда съм, че това приложение е създадено от българи. Страхотни сте момчета и благодаря, че ни давате възможност да разберем истината и да се борим за свободата си!

  4. Искрен

    Директен линк на приложението в AppStore: “https://itunes.apple.com/us/app/bgvot/id827729764?ls=1&mt=8”

  5. ИВАН

    Как ще бъдат убедени хората, че им е гарантирана тайната на вота и как ще бъдат убедени да го използват?
    Това приложение ще събира ли някаква информация от потребителя който го използва?

  6. Иван

    Това си е чисто порнографска идея!

  7. До Иван

    Това не е вот за парламент, а само мнение по актуални въпроси

  8. Патентор

    “невъзможността за подправяне на резултатите вече е осигурена с патент”- ама разбира се! Стои значи един патент и бие през ръцете, ако пипаш по базата данни 😀

  9. Иван

    А къде отива тайната на вота?

  10. Иван Иванов

    Не го намирам в американският Апп Стор!

  11. AA

    има го но в американcкия app store

  12. Пламен

    Готина идея.

Коментар