Ricoh SG 3120B SFNw – първи в света MFD на батерия

Ricoh SG 3120B SFNw може да работи както захранван от електрическата мрежа, така и на батерия

Ricoh SG 3120B SFNw може да работи както захранван от електрическата мрежа, така и на батерия

Ricoh пусна първото в света мултифункционално устройство (MFD), което може да работи на батерия. Моделът SG 3120B SFNw е от типа „четири в едно” – принтер, копир, скенер и факс.

Ricoh SG 3120B SFNw е предназначен за използване в помещения с недостиг на електрически контакти или с голямо разстояние между тях – например отдалечени складове. Устройството може да се ползва също при мероприятия на открито, както и в условия на извънредни ситуации, когато липсва електричество.

Автономността на модела се подсилва от наличието на модул за безжична връзка Wi-Fi. С едно зареждане на батерията SG 3120B SFNw може да направи 500 копия или 1000 разпечатки. Батерията се зарежда напълно за три часа.

Ricoh SG 3120B SFNw може да работи и захранван от електрическата мрежа, но когато бъде изключен от нея, преминава автоматично в режим на захранване от батерия, ката така се гарантира непрекъснатост на работата.

Моделът е оборудван с две светодиодни зони – едната е индикатор за нивото на заряд на батерията, а втората осветява изходната тава за хартия, за да улесни работата в условия на тъмнина. През USB порт SG 3120B SFNw може да зареди ноутбук, таблет или смартфон.

Ricoh SG 3120B SFNw печата със скорост до 20 стр./мин. в черно-бял двустранен режим и до 14 стр./мин. в пълноцветен режим. Първият отпечатък излиза след 13 секунди. Стандартната тава има капацитет 250 листа, но като опция се предлага допълнителна тава за още 250 листа, а изходният капацитет може да се увеличи от стандартните 100 на 600 листа.

Мултифункционалният модел на Ricoh използва технология за печат с бързосъхнещи мастила Liquid Gel, благодарение на които цветните разпечатки не се размазват, издържат на вода и са устойчиви на слънчева светлина.

Коментар