Facebook подготвя платежна система за Европа

Бъдещите финансови услуги на Facebook ще бъдат достъпни за европейците

Бъдещите финансови услуги на Facebook ще бъдат достъпни за европейските потребители на социалната врежа

Facebook планира да въведе собствена платежна система. Потребителите на социалната мрежа ще могат да съхраняват пари в своите акаунти, да извършват електронни плащания, да получават и изпращат пари.

Компанията е подала заявка за лиценз на подобна услуга в Централната банка на Ирландия, съобщи Файненшъл таймс. За да стане финансова услуга, Facebook трябва да има уставен капитал от 350 хиляди евро и наличие на свободни средства, които съответстват на парите в сметките на клиентите й.

Твърди се, че в момента Марк Зукърбърг, основател и CEO на Facebook, води преговори с потенциални партньори за обезпечаване на електронни плащания, сред които TransferWise, Moni Technologies и Azimo.

Финансовите услуги на Facebook ще бъдат достъпни за европейците. Те ще ги ползват след процес на одобрение, т.е. доказване на истинността на акаунта и обвързването му с конкретен потребител.

Към момента Facebook има право да извършва някои видове платежни операции в САЩ. Компанията може да приема плащания от потребители на игри и приложения, като взима комисионна от 30% – тези приходи генерират 10% от всичките й постъпления.

Коментари по темата: „Facebook подготвя платежна система за Европа”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Никой да не се занимава с тези мошеници.

Коментар