ЦЕРБ ще предлага услуги за колокация

Центърът за данни на ЦЕРБ е с площ от 45 кв.м и капацитет за над 1000 сървъра

Центърът за данни на ЦЕРБ е с площ от 45 кв.м и капацитет за над 1000 сървъра

Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) изгради център за данни. За първи път подобен обект е собственост на компания от сектора на енергийните ремонти. Освен за нуждите на ЦЕРБ, центърът ще се ползва също за съхранение и поддръжка на ИТ оборудване на компании от други сектори (т.нар. „колокиране”).

Все повече малки и средни предприятия поместват своите хардуер и софтуер в специализирани помещения на външни компании, където получават гарантиран непрекъснат достъп до интернет и сигурно съхранение на своята скъпоструваща техника, посочиха от ЦЕРБ.

В допълнение, те могат да разчитат на услугите на ИТ специалисти, имат възможност за архивиране на голямо количество информация и за интегриране на работата на множество отдалечени офиси в един „home” офис.

Колокационните услуги са предпочитани от компании, които са силно зависими от ИТ инфраструктурата. Това са интернет доставчици, уеб, хостинг и софтуерни фирми, медии, телекоми, финансови институции и други.

Центърът за данни на ЦЕРБ е с площ от 45 кв.м и капацитет за над 1000 сървъра. Електрозахранването е двойно подсигурено, чрез кръгово захранване, UPS и допълнителен собствен генератор. Интернет свързаността се осигурява от автономна система с 3 независими доставчици на оптичен интернет.

Сградата е  изолирана от всякакви външни излъчвания и има монтирана климатична система. Взети са мерки за пожаробезопасност и е осигурена денонощна жива охрана.

ЦЕРБ е най-голямото българско предприятие за диагностика, ремонт и поддръжка на електрически машини и съоръжения. Над 70% от дейността на компанията е в чужбина. У нас работи по проекти на НЕК, ЕСО, „Енерго-Про Мрежи”, ЧЕЗ, Мини Марица Изток, Лукойл Нефтохим.

Коментари по темата: „ЦЕРБ ще предлага услуги за колокация”

добавете коментар...

  1. Стоян

    Ебавка 😀 Че тя мазата за киселото зеле и компотите по-голяма 😀

  2. Мартин

    Малии тия избиха рибата с тия 45 квадрата 😀

  3. ?

    То голяма работа, 45 квадратни метра и 20-25 рака 🙂
    Но нищо, добре е да има повече избор в тази ниша.

Коментар