Wi-Fi технология, ползвана от Пентагона – вече и у нас

Решенията на AirTight защитават корпоративните мрежи отвъд възможностите на обикновените криптирани Wi-Fi системи

Решенията на AirTight защитават корпоративните мрежи отвъд възможностите на обикновените криптирани Wi-Fi системи

Иновативна технология за безжични Wi-Fi комуникации, ползвана от Пентагона и големи търговски вериги, вече се предлага и на пазара у нас.

S&T България съобщи, че от месец април е единственият дистрибутор в страната на AirTight – лидер в безжичните технологии с предотвратяване на нерегламентиран достъп.

AirTight произвежда решения за безжичен достъп, които защитават корпоративните мрежи отвъд възможностите на обикновените криптирани Wi-Fi системи, поясниха от S&T.

Продуктите на AirTight използват технология, известна като „социален безжичен достъп”. Иновативната система AirTight Social Wi-Fi интегрира безжичния достъп до интернет и ползването на социални мрежи в единна комуникационна платформа, която позволява интерактивно общуване на крайните потребители в групи по интереси.

Търговски обекти, работещи с крайни клиенти, могат да превърнат достъпа до безжичен интернет в източник на приходи, ползвайки AirTight . Чрез „социален безжичен достъп” се създават мрежи и „горещи точки”, където  посетителите могат да получат достъп до профилите си във Facebook, LinkedIn, Twitter и Google Plus и така да подкрепят програмите за лоялност на обекта, в който се намират.

Най-големият клиент на „социалния безжичен достъп” е Yum! Brands със своите 17000 обекта (KFC, Pizza Hut, Taco Bell и др.). Решенията на AirTight се използват успешно и в Пентагона, уточниха от S&T.

„В световен мащаб AirTight е производителят с най-сигурните от гледна точка на информационна защита системи за безжичен достъп. Решенията, които позиционираме на българския пазар, са изключителнo лесни за инсталация и управление, с възможност за непрекъснато отдалечено наблюдение върху цялата система и детайлни отчети. Клиент на системата е Пентагонът, което говори повече от достатъчно”, коментира Злати Петров, управител на S&T България.

Компанията ще предлага продуктите на AirTight на нашия пазар през партньорската си мрежа и ще организира технически обучения, на които специалистите ще могат да се сертифицират.

Коментари по темата: „Wi-Fi технология, ползвана от Пентагона – вече и у нас”

добавете коментар...

  1. проф. д-р инж. Борис Йовчев

    Това решение на Aer Tight за защита от нерегламентирания достъп, до голяма степен намалява едно от основните предимства на Li Fi технологията, базирана на видимата светлина, която предлага много кратно по голяма степен на защита, от възможностите на досегашните криптирани Wi Fi системи. В този смисъл, възниква въпроса, няма ли да се намали интереса към Li Fi и да се забави нейното ускорено развитие?

Коментар