Acer планира експанзия на пазара за смартфони

Acer се надява да продаде 10 милиона смартфона тази година

Acer се надява да продаде 10 милиона смартфона тази година

Acer планира значително да увеличи доставките на смартфони на световния пазар, съобщи CEO-то Джейсън Чен, цитиран от Focus Taiwan.

В момента устройствата на компанията са достъпни в 12 страни, вкл. развити като Великобритания, и развиващи се пазари като Румъния, Тайланд и Зимбабве. Тази година тайванската компания ще удвои броя на страните – до 25, в които ще продава смартфони със своята марка.

Освен това Acer ще разшири гамата от предлагани устройства чрез партньорства с шест телекомуникационни оператори в Европа. Джейсън Чен очаква неколкократен ръст на бизнеса на Acer със смартфони в глобален мащаб.

Междувременно, компанията пусна в Тайван новия модел Acer Liquid E3 – устройство от среден клас, с 4,7-инчов екран и цена около 329 щатски долара.

Като цяло за годината, Acer се надява да продаде 10 милиона смартфона, което ще бъде значително увеличение спрямо 2013 г., когато компанията пласира само 1,5 милиона броя.

До края на настоящата година се очакват над 10 нови модела смартфони с марката Acer на световния пазар. През 2013 г. Acer пусна седем нови модела.

Коментар