Прозорецът става зарядно за мобилни джаджи

Събраната слънчева енергия се съхранява в 1000 mAh акумулаторна литиево-йонна батерия, която може да се зарежда през USB

Събраната слънчева енергия се съхранява в 1000 mAh акумулаторна литиево-йонна батерия, която може да се зарежда през USB

Соларно устройство превръща всеки всеки прозорец в зарядно за мобилни джаджи. Достатъчно е да се прикрепи малък диск към стъклото и да има слънчева светлина.

Създателите на устройството са се постарали то да е леко и да има USB съвместимост, пише GreenTech.bg. Докато някои слънчеви зарядни са доста обемисти и тежки, новото портативно устройство тежи само 85 грама и се свързва директно към рамката на прозореца, за да се избегнат смущения заради сенки или други прозоречни устройства.

Събраната слънчева енергия се съхранява в 1000 mAh акумулаторна литиево-йонна батерия (която също може да се зарежда през USB). Това не е кой знае колко голям капацитет, но достатъчен за поддържане на работата на мобилната електроника (не за пълно зареждане).

Пет светодиода на портативното зарядно показват доколко е заредена батерията.

Въпреки, че е малко вероятно това устройство да „възкреси” напълно угасналия заради нисък заряд лаптоп, то е полезно при пътувания, когато наоколо няма контакт, в който да се включат мобилните джаджи.

Коментар