HP подготвя 14-инчов Android ноутбук

Slatebook 14 идва със сензорен екран и операционна система Android

Slatebook 14 идва със сензорен екран и операционна система Android

HP подготвя за пазара ноутбук под управление на Android. Моделът Slatebook 14 е проектиран на базата на процесорна платформа Nvidia Tegra, съобщи Slashgear.

Сензорният екран с диагонал 14 инча ще предложи резолюция Full HD 1920х1080 пиксела. Предвиден е изход HDMI за извеждане на изображението на външен монитор или телевизор.

Slatebook 14 ще се продава в черен корпус с жълти акценти

Slatebook 14 ще се продава в черен корпус с жълти акценти

Засега не е известно какъв процесор ще използва Slatebook 14 – възможно е това да бъде Tegra 4 или чипът от ново поколение Tegra K1, който има четири 32-битови ядра ARM Cortex A15 с тактова честота 2,3 GHz, едно нисковолтово ядро и 192-ядрен графичен ускорител с архитектура Kepler и поддръжка на DirectX 11 и OpenGL 4.4.

Slatebook 14 ще бъде оборудван с 2 GB оперативна памет, SSD с капацитет 16GB и порт за карти памет microSD, безжични адаптери Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth, аудиосистема Beats Audio, три порта USB и клавиатура с отделни бутони за достъп до определени Android функции.

Ноутбукът ще се продава в черен корпус с жълти акценти. Все още няма информация кога точно HP Slatebook 14 ще излезе на пазара и на каква цена.

Коментар