Acer Iconia One 7 – компактен таблет за забавление

7-инчовият HD дисплей с IPS технология и LED подсветка има резолюция 1280x800 пиксела

7-инчовият HD дисплей с IPS технология и LED подсветка има резолюция 1280×800 пиксела

Acer представи новия си таблет Iconia One 7 на събитие в Ню Йорк, САЩ. Преносимият 7-инчов модел с процесор Intel е предназначен за семейства, деца, хора, които за първи път се докосват до таблет, както и за потребители с ограничен бюджет.

Iconia One 7 е устройство за забавление – игри и видео вървят плавно на него, благодарение на двуядрения процесор Atom Z2560. 7-инчовият HD дисплей с IPS технология и LED подсветка има резолюция 1280×800 пиксела. Съотношението на дисплея 16:10 е идеалният формат за видео.

Задният панел със своята релефна текстура създава усещане при допир, като същевременно не позволява изплъзване

Задният панел със своята релефна текстура създава усещане при допир, като същевременно не позволява изплъзване

Потребителите могат да разчитат на до 7 часа живот на батерията при гледане на 720p видео. Освен за игри и видео, таблетът е подходящ за сърфиране в интернет и четене на електронни книги.

Задният панел със своята релефна текстура създава усещане при допир, като същевременно не позволява изплъзване. Тънкият профил на Iconia One 7 го прави не само стилен, но и удобен и лесен за ползване в движение дори с една ръка. Таблетът е тънък едва 8,9 мм и много лек.

Iconia One 7 е устройство за забавление - игри и видео вървят плавно на него

Iconia One 7 е устройство за забавление – игри и видео вървят плавно на него

Acer Iconia One 7 идва с операционна система Android 4.2 (Jelly Bean), която може да бъде надградена до Andoid 4.4 (Kitkat). Разполага с предна и задна камери, както и с два високоговорителя.

Слотът за microSD карта дава възможност за съхраняване и споделяне на повече съдържание. За още повече място за съхранение потребителите могат да използват услугата AcerCloud.

Acer Iconia One 7 ще бъде наличен в магазинната мрежа в средата на месец май. Цената на компактния таблет все още не е обявена.

Коментар