Предстои закриване на проекта Ubuntu for Android

Смартфонът може да стане пълноценен компютър при свързване към външен монитор

Смартфонът може да стане пълноценен компютър при свързване към външен монитор

Софтуерният разработчик Canonical планира да закрие проекта Ubuntu for Android. Работите по платформата стартираха преди две години, като анонсът се състоя на MWC 2012 в Барселона.

Ubuntu for Android трябваше да обезпечи пълноценна десктоп функционалност, вкл. офисни програми, уеб сърфиране, електронна поща и мултимедийни приложения, при включване на Android смартфон към HDTV или монитор и клавиатура. Така смартфонът се превръща в пълноценна работна станция.

Въпреки добрите перспективи пред подобна разработка, инициативата на Canonical практически не получи развитие, пише Softpedia. Досега проектът беше в закрита бета фаза и предстои да бъдет закрит.

Коментари по темата: „Предстои закриване на проекта Ubuntu for Android”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    А може би просто никакъв бета проект не е имало никога. Просто колкото повече говорят за теб, толкова по-добри финансови резултати получаваш от тази реклама.

    Ето ако аз обява, че ще правя някакъв супер сложен космически проект, а от своят страна съм известен и доказал се на пазара производител на четки за зъби. Тогава само този анонс ще ми удвои продажбите за известно време.

  2. Димитър Иванов

    Ето защо прекаленото говорене относно само положителните страни системи с отворен код и Линукс, е заблуждаващо. Ако имаше силна компания, която да подкрепи този проект, това вепоятно щеше да тласне и другите да развият своите ОС до такава функционалност, но уви, когато е безплатно (или с идеята да е прекалено евтино) най-често не се развива..

Коментар