Chrome е най-популярният десктоп и мобилен браузър

През април Chrome е имал 34,65% пазарен дял, или два пъти повече от Safari на Apple

През април Chrome е имал 34,65% пазарен дял, или два пъти повече от Safari на Apple

В последните осем месеца Chrome е бил най-популярният в света браузър за десктоп и мобилна употреба, сочи проучване на Shareaholic, което се потвърждава и от данните на други източници като StatCounter, например.

Изненадващо, Firefox вече не заема второ място. Браузърът на Mozilla слиза на четвърта позиция, изпреварен от Safari и Internet Explorer.

През април Chrome е имал 34,65% пазарен дял, или два пъти повече от Safari на Apple, който държи 15,19%. На трето място е Internet Explorer с пазарен дял от 12,49%, докато Firefox има 11,94%, в сравнение с 16,6% през септември.

Данните на StatCounter сочат, че през април Chrome е номер едно десктоп браузър с дял от 45,22%, следван от Internet Explorer (21,43%), Firefox (18,76%) и Safari (9,79%). Статистиката на Shareaholic дава голям дял на Safari, тъй като отчита не само десктоп, но и мобилната употреба.

Коментари по темата: „Chrome е най-популярният десктоп и мобилен браузър”

добавете коментар...

  1. Avatar952

    А тези от Shareaholic защо не покажат данните от корпоративния пазар, където IE държи близо 90% ? Истината е че хрома е елементарен браузър за елементарни хора – за това му е такъв дяла на ДЕСКТОП пазара.

  2. Мдааа

    Не ми се струва въобще реално това изследване особенно по въпроса за дела на IE. Резултатите на Firefox също ми се струват доста занижени.

  3. ITДеси

    Хром е най големият …. на планетата и който го ползува е или технически и социално неграмотен или не дава 5 пари за сигурността и за …… подход на Гугъл в монополизацията на интернет турсенето услугите и следенето
    Файърфокс 28 е последната работеща версия на най популярният браузър EVER и това няма да се промени никога !!!

Коментар