Половината американци са жертва на хакери

Най-търсени от хакерите са персонални данни, както и данни за онлайн пазаруване и банкиране

Най-търсени от хакерите са данните за онлайн пазаруване и банкиране

Никой не може да се чувства сигурен в интернет и това се потвърждава от скорошно проучване на Института Понемон, направено по поръчка на CNN.

Резултатите показват, че близо половината американци, сърфиращи в интернет, са станали жертва на хакери тази година. Кибер престъпниците са използвали сложни атаки и уязвим софтуер.

Броят на компрометираните акаунти възлиза на 432 милиона в първите месеци на 2014 г., сочи проучването. Жертва на хакерите са станали 110 милиона възрастни американци.

Според експертите, числата реално са по-големи, тъй като напоследък бяха уязвени от хакерите големи компании като eBay, които все още не са обявили броя на похитените акаунти.

Все по-често хакерите се обединяват в групи с цел разработка на малуер, насочен към специфичен тип организации. По този начин те извършват персонализирани атаки с много по-голям успех.

Най-търсени от хакерите са персонални данни, както и данни за онлайн пазаруване и банкиране. Потребителите, които ползват остарял софтуер като Windows XP, по-лесно падат жертва на хакерите, заради наличието на незатворени уязвимости.

Коментари по темата: „Половината американци са жертва на хакери”

добавете коментар...

  1. Илиев

    Internet не е безалтернативна медия-излизат хиляди печатни издания има и кешово разплащане.
    Това са легенди!

  2. китодар

    щото ползват apple

  3. mimosh

    А колко ли американци са станали жертва на собственото си правителство?

Коментар