Apple създава екип за домашна автоматизация

Apple гледа на „умния” дом като на пазар с голям потенциал (снимка: 9to5mac)

Apple гледа на „умния” дом като на пазар с голям потенциал (снимка: 9to5mac)

Apple формира екип за разработка на хардуерни устройства за автоматизация на дома, които ще се контролират от i-джаджи посредством HomeKit. Компанията гледа на дома като на пазар с голям потенциал и иска да създаде продукти, които отиват отвъд познатите термостати и датчици за дим.

Според публикация в 9to5mac, Apple замисля усъвършенствана система от говорители за дома или контролен панел. С това се обяснява и скорошната покупка на Beats Electronics – компания, известна с висококачествените си слушалки и говорители.

По-рано, на конференция за разработчици Apple обяви HomeKit– нов API, който позволява на i-устройства да контролират компоненти на дома като врати и светлини. Системата дори е интегрирана със Siri, което прави възможно управлението на дома с гласови команди.

Интегрирайки устройства, които поддържат Home Automation Protocol, и iOS джаджите на Apple, Home Kit може да революционизира домашната автоматизация чрез един общ протокол. Разработчиците, заинтересовани от създаване на HomeKit аксесоари, трябва да кандидатстват за участие в MFi Program.

Коментар