Линус Торвалдс твори, ходейки (видео)

Ако някога сте се чудили какво е работното място на най-известния Linux разработчик, сега можете да надникнете напълно необезпокоявани в него.

Видеоклип, разпространен от Linux Foundation, показва за първи път домашното работно пространство на Линус Торвалдс, с чието име се свързва първоначалната и текуща разработка на ядрото на популярната система с отворен код.

Клипът е част от цяла серия видео представяния, които целят да покажат нещата „от кухнята” на Linux, а именно в каква среда творят разработчиците. Видеото с Торвалдс разкрива в непринуден стил работата на Торвалдс, един от най-големите таланти в света на софтуера.

Работното пространство на Линус Торвалдс не е нещо необичайно – то е малко и претрупано и очевидно се нуждае от разчистване на излишните неща. Любопитен детайл е колекцията от пингвини (символи на Linux), които той е получил през годините.

Прави впечатление и наличието на 3D принтер. Линус Торвалдс се шегува, че върши цялата си работа, ходейки в стаята. И самият той признава, че работното му място се нуждае от разчистване на много от устройствата и предметите, събирани през годините.