Google склонен да плати $1 млрд. за Twitch

Twitch привлича Google с възможностите за споделяне „на живо” между геймъри

Twitch привлича Google с възможностите за споделяне „на живо” между геймъри

Google преговаря за покупка на бързо набиращата популярност видео платформа Twitch. Интернет гигантът е склонен да плати 1 милиард долара, за да притежава набелязаната цел, твърди VentureBeat.

Очаква се сделката скоро да бъде обявена официално. Според анализатори, продажбата ще донесе солидни печалби на инвеститорите в Twitch, които са вложили много по-малко от $1 млрд. за развитие на платформата.

Twitch привлича Google с възможностите за споделяне „на живо” между геймъри, каквито липсват в нейната собствена видео услуга YouTube. Очаква се Google да използва Twitch, за да подобри YouTube предложенията си, предвид, че геймърските видеа са много популярни.

В момента Twitch има над 50 милиона активни потребители и 1,1 милион членове, които разпространяват видео всеки месец. Платформата се разрасна много бързо в последните месеци и привлече вниманието на интернет гигантите.

Google купи YouTube през 2006 г. за сумата от $1,65 млрд. и това се оказа една от най-успешните инвестиции на компанията. Видео порталът се утвърди като третият най-посещаван сайт в света с над 1 милиард уникални посетители всеки месец.

Коментар