Microsoft обяви мини РС за разработчици

Sharks Cove идва с операционна система Windows 8.1 и струва 299 долара

Sharks Cove идва с операционна система Windows 8.1 и струва 299 долара

Microsoft обяви миниатюрен компютър за разработчици на хардуер и драйвери за Windows и Android устройства, вкл. таблети и смартфони. Sharks Cove наподобява известния компютър Raspberry Pi.

Дънната платка е създадена в партньорство на Microsoft, Intel и хардуерния производител CircuitCo. В основата е четириядрен процесор Intel Atom Z3735G с тактова честота 1,33 GHz (която достига 1,83 GHz в турбо режим), допълнен от 1GB RAM и 16GB сторидж, разширяем с карти microSD.

Компютърът идва с Windows 8.1 и струва 299 долара, докато Raspberry Pi има символична цена от 35 долара. Според Microsoft, разликата в цените не е толкова голяма, като се имат предвид възможностите на Sharks Cove.

Устройството е насочено към независими разработчици на хардуер (IHVs) и ентусиасти. Цената покрива не само хардуера, но също така „имидж” на Windows 8.1, допълнителни програми като Windows Driver Kit 8.1 и Visual Studio Express и MSDN акаунт.

Коментари по темата: „Microsoft обяви мини РС за разработчици”

добавете коментар...

  1. fofu

    Драгомир пак бръщолеви несвързано. Най-малкото: “Забелязвате ли, как са помислили при дизайна му! С тези еднотипни, но рядко срещани бели куплунзи компютърната платка е лесно различима от голямо разстояние.”

    Ъъъ, я пак. компютърната платка е лесно различима от голямо разстояние, че то нали компютрите не стоят само на платки, а се слагат в разни кутии.

    Да не говоря, че това на снимката въобще не е платка на комп. Освен ако не са решили единственият начин за извждане на инфо да е цифровият индикатор на платката.

    ” Сключват договор с някоя известна харудерна фирма. След това MS отива на посещение, заедно с телевизия на отдела за разработка на тази фирма. И какво се вижда от стаята – огромно количество от този компютър.”

    Къде си гледал това, или да не си ходил да светиш, че знаеш как МС си сключват сделките.

    И разбира се добрите китайци са похвалени, няма как.

  2. Драгомир

    Компютър за разработчици, който не го раздават безплатно (както правиха известно време с Galileo computer). При това имат наглостта да заявяват, че в цената е включено и софтуер. И никак даже не е евтин (за последното не съм сигурен, защото не съм му гледал характеристиките)! При това с Windows 8.1 – операционна система от която пропищяха потребителите, а какво остава за разработчиците.

    Извод:
    За никакви разработчици не е предназначен този компютър! Направен е за да си прави Microsoft подходящ пиар. Сключват договор с някоя известна харудерна фирма. След това MS отива на посещение, заедно с телевизия на отдела за разработка на тази фирма. И какво се вижда от стаята – огромно количество от този компютър.
    Забелязвате ли, как са помислили при дизайна му! С тези еднотипни, но рядко срещани бели куплунзи компютърната платка е лесно различима от голямо разстояние.

    Така да се каже Microsoft са много добри в рекламната манипулация. Това последното не случайно го казвам. За разлика от MS китайците масово са в другата крайност. Наскоро гледах един не лош техен компютър, ама така представен, толкова трудно намираем в интернет и при това не е да не са се опитвали да правят акция по популяризация му (чрез раздаване на безплатни компютри) – ама такава твърде ялова според мен…

  3. Blah

    Бе това животно е поне 3-4 пъти по-голямо от Pi. Да не говорим, че и предназначението му е друго.

Коментар