Luxoft ще отвори 400 работни места у нас

Дмитрий Лошчинин, изпълнителен директор на Luxoft, смята, че България осигурява важни предимства за доставчиците на софтуерни услуги в глобален мащаб

Дмитрий Лошчинин, изпълнителен директор на Luxoft, смята, че България осигурява важни предимства за доставчиците на софтуерни услуги в глобален мащаб

Глобалният доставчик на софтуерни услуги Luxoft получи днес сертификат за инвестиция клас „А” от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Анна Янева. Проектът за развоен център на компанията в България ще се реализира напълно в рамките на следващите 2 години – до март 2016 г.

В резултат на инвестицията, ще бъдат отворени 400 работни места за специалисти в ИТ областта, стана ясно на пресконференция. Развойният център, създаден през март тази година в София, ще предоставя услуги за клиенти на Luxoft от сферата на финансите, като поетапно ще започне да обслужва и компании от телекомуникациите и автомобилната индустрия.

Развойният център в София има ключово значение за развитието на компанията в региона и на глобално равнище, заяви Дмитрий Лошчинин, президент и изпълнителен директор на Luxoft. Като предимства на страната ни бяха посочени достъпът до около 30 000 висококвалифицирани ИТ специалисти и над 3 000 абсолвенти годишно, привлекателният данъчен режим, стабилната инфраструктура, географското разположение на България, европейското законодателство и сигурната бизнес среда.

Luxoft очаква офисът й в София да укрепи вече изградената мрежа на компанията в Централна и Източна Европа, както и в световен мащаб. По думите на Лошчинин, Luxoft следва „win-win” стратегия (от която печелят и двете страни) – компанията създава тук работни места и същевременно се развива.

В рамките на 3 до 5 години Luxoft може да наеме общо 700 специалисти у нас, като отвори нови офиси освен вече действащия в София. Целта на Luxoft е да се превърне в най-голямата и най-разпознаваема софтуерна компания в региона.

Luxoft планира многомилионни инвестиции в България, вкл. за обучение. Счита се, че са необходими от 2 до 6 месеца за адаптация на новите кадри. Компанията ще си партнира с университетите у нас, като спонсорира образователни програми и привлича на работа завършващите студенти.

Luxoft е представена в 13 страни, работи чрез 15 развойни центъра по целия свят и 21 филиала, в които са заети над 7500 души. Централата на компанията се намира в Цуг, Швейцария, а акциите й се търгуват на Нюйоркската фондова борса.

Коментари по темата: „Luxoft ще отвори 400 работни места у нас”

добавете коментар...

  1. fofu

    Е, то такова заглавие излиза поне 2-3 пъти до сега.

  2. Ханс

    Не разбрах в крайна сметка Luxoft или LuxSoft е? и двете ги има в статията,,,,

  3. Драгомир

    Толкова изписахте за тази компания и нищо не казахте по отношение на продуктите й. Не че на някой му пука, ама … поредната скалъпена статия.

  4. Иван

    Търсят се работни мравки и пчелички да подпомагат украино-руските или руско-украинските олигархически фирми и организации.

Коментар