Дариха перални на пострадали от наводнението в Аспарухово

asparuhovo

Седемте перални и трите сушилни, с които бе оборудван временния център за безплатно пране в кв. „Аспарухово”, бяха дарени на най-засегнатите от стихията семейства и една детска градина. Инициативата се извърши със съдействието на район „Аспарухово”, община Варна, които от самото начало помогнаха в изграждането първо на безплатния център за пране, а след това и при самото дарение.

Уредите бяха   доставени до врата на пострадалите още през изминалата седмица, а в рамките на този месец ще бъдат и инсталирани, тъй като в голяма част от жилищата все още текат ремонтни и възстановителни дейности.

По-голяма част от избраните семейства са загубили изцяло или по-голяма част от покъщнината си, а техните къщи са сериозно пострадали от наводнението.

На 31.07 изтече едномесечният период, за който бе предвидено да работи центъра. Той бе създаден в началото на юли, за да посрещне нуждите от чисти дрехи на всички пострадали от наводнението във Варна. Центърът бе разположен в двора на СОУ „Любен Каравелов“, намиращо се в близост до засегнатия от стихията район, и бе оборудван с фургон със 7 перални и три сушилни. За един месец в центъра се извършиха около 700 пранета. Изпрани и изсушени са над 3000 кг пране.

Проектът е инициатива на Samsung, която се организира със съдействието на район „Аспарухово”, община Варна и подкрепата на Persil, които осигуриха безпроблемното функциониране на центъра за безплатно пране.